Sedyede gitti, yürüyerek geldi

Anne ve babasından aldığı akciğerle hayata tutunan doğuştan akciğer hastası Tuğçe Kübra Başar, sedye ile ayrıldığı havalimanına yürüyerek geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuğçe, sevinçten gözyaşlarına hakim olamadı.

Kimse Yok Mu Derneği'nin öncülüğünde Beşiktaş taraftarları Çarşı Grubu'nun ve çok sayıda kurumun yardımda bulunduğu Tuğçe Başar, tedavi sürecinin ardından İstanbul'a döndü. Akciğer 'Kistik fibrozis' hastası olan 17 yaşındaki Tuğçe Kübra Başar, çift taraflı akciğer nakli için gittiği Viyana'dan yürüyerek geldi. Yaklaşık 1 ay burada kaldıktan sonra Başar, tedavi için tekrar Viyana'ya gidecek.

Atatürk Havalimanı'nda yürüyerek gelen Tuğçe, zaman zaman sevinçten gözyaşlarına hakim olamadı. Viyana'ya sedyede gittiğini hatırlatan Başar, ?Giderken nasıl uğurladığınızı biliyorsunuz. Ama sonucunda her şeyi başardım ve tekrar döndüm. Bir ay sonra tekrar gideceğim. Tedavim devam ediyor. Özlem giderilemez ama bir hava değişikliği olacak.? diye konuştu.

Tedavi sürecinin devam ettiğini belirten Tuğçe, ?Herkese çok teşekkür ediyorum. Heyecanlıyım bu kadar ilgi beklemiyordum. Allaha çok şükür nefes alabiliyorum. Çok zor, anlatılmaz. Birine '21 kere ameliyata girdim.' desem. ?Girip çıkmışsın.'der Ama onu sadece yaşayan bilir.? ifadesini kullandı.

Baba Tarzan Başar ise, ikinci kez hayata döndüğünü söyledi. Sağlık Bakanlığı'na ve Kimse Yok Mu Derneği'ne özellikle teşekkür eden Başar, çok zor bir ameliyat olduğunu fakat birlikte başardıklarını ifade etti.

Anne Ergül Başar ise kızına ciğerini hiç düşünmeden verdiğini söyledi. Korkmadığını fakat heyecanlandığını söyleyen Başar, yardımları için herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber