BDDK yeniden yapılandırılıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2005 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kurumun yeniden yapılandırılması çerçevesinde, bankacılık sisteminin daha etkin gözetimi ve denetimini sağlamak amacıyla Risk Odaklı Denetim Projesi uygulamaya koyacak.

BDDK'nın yeniden yapılandırılması çerçevesinde, bankacılık sisteminin daha etkin gözetimi ve denetimini sağlamak amacıyla Risk Odaklı Denetim Projesi uygulamaya konulacak. Proje ile BDDK'nın uluslararası standartlara ve gelişmelere uygun, etkin, esnek ve proaktif bir denetim sistemine sahip olması ve bu suretle bankaların ve bankacılık sisteminin krizlere karşı dayanıklılığının artırılması ve denetim yükünün azaltılması amaçlanıyor.

Ayrıca, BDDK'nın denetim işlevinin daha etkin bir şekilde yerine getirilebilmesi için yerinde denetim ve gözetim birimleri, faaliyetlerini aynı Başkan Yardımcılığına bağlı olarak yürütecek. Bankacılık Kanunu'nun yürürlüğe girmesini müteakip 2 ay içerisinde yayımlanacak ve uygulanacak olan BDDK Teşkilat Yönetmeliği de bu kapsamda düzenlenecek.

Finansal piyasalardaki güven ve istikrar ile gelişmeyi temin etmek üzere, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, ortak politika önerilerinde bulunmak ve finans sektörünün geleceğini ilgilendiren konulara ilişkin görüş bildirmekle görevli olmak üzere BDDK nezdinde, Finansal Sektör Komisyonu kurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber