Duruşma salonunda sanığa saldırı

Ankara 4."cinayet" ve "kasten yaralama" suçlarına ilişkin davanın duruşması sırasında, bir mağdurun sanığa dirsek atması sonucu salon karıştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"cinayet" ve "kasten yaralama" suçlarına ilişkin davanın duruşması sırasında, bir mağdurun sanığa dirsek atması sonucu salon karıştı.

İzleyicilerden bazıları, sanık avukatlarından ikisini darp etti, adliye polisi izleyicileri dağıtmak için biber gazı kullandı ve olaylara karışan kişilerden 3'ünü gözaltına aldı.

Salonda bulunanların AA muhabirine verdiği bilgiye göre, sabah saatlerinde 3 sanığın "cinayet" ve "kasten yaralama" suçlarından yargılandığı dava görülürken, mağdurlardan İbrahim P, "rahatsız olduğunu söyledi ve lavaboya gitmek için" mahkeme heyetinden izin aldı.

İbrahim P, babası Bedir P. eşliğinde duruşma salonunun kapısına yönelirken, sanıklardan Mustafa K'ye dirsek attı.

Saldırı üzerine, salonda bulunan kalabalık izleyici grubu da ayaklandı. İzleyicilerin bir kısmı, bulundukları yerden sanıkların bulunduğu kısma geçti. Sanık avukatları, salonun tutuklu sanıkların getirildiği kısmına sığındı. Bazı izleyiciler, biri kadın iki avukatı darp etti. Mahkeme heyeti, kürsüden ayrılarak, müzakere için kullandıkları odaya geçti.

Adliye Karakolu'ndan gelen takviye polisler biber gazı kullanarak grubu adliye dışına çıkardı.

İbrahim P'nin de arasında yer aldığı 3 kişi gözaltına alındı. Bazı kişilerin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

Salonun boşaltılmasının ardından mahkeme heyeti, olayları tutanağa geçirdi. Tutanağın, suç ihbarı olarak başsavcılığa iletileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber