Polis memurunun serbest bırakılması çağrısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2005 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis memuru Hakan Açıl'ın koşulsuz olarak derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İHD Siirt Şubesi Başkanı Vetha Aydın'ın imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, kimliği ne olursa olsun, insanların cebren alıkonulmasının kabul edilemez bir eylem olduğu belirtilerek, insan haklarına ve insancıl hukuka aykırı bu tür eylemleri hiçbir zaman onaylamadıkları ve onaylamayacakları belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bölgemizde yaşanan çatışma ve ölüm haberleri her geçen gün artarak devam etmektedir. Yaşanan her çatışma ve ölümde bir annenin yüreğinin dağlandığı, küle döndüğü bir gerçektir. Hiçbir gerekçe, annelerimizin yüreğini yakmaya haklılık kazandıramaz. Bu acılara hiçbir zaman alışmayacağız. Biz insan hakları savunucuları olarak ölümleri, acıları ve insan hakları ihlallerini, gerekçesi ne olursa olsun haklı bulmuyoruz. Kimliği ne olursa olsun, insanların zorla alıkonulması, kabul edilemez bir eylemdir.

10 Ekim 2005 tarihinde, Midyat - İdil karayolunda seyahat etmekteyken PKK'lılar tarafından alıkonulan polis memuru Hakan Açıl'ın, başta yaşam hakkı olmak üzere, kişi güvenliği ve özgürlüğü hakkının korunmasını ve serbest bırakılmasını istiyoruz. Polis memurunun, ailesine sağ salim kavuşmasına olanak tanınması için askeri operasyonların durdurulmasını talep ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber