Kuseyri işadamlarını Güneydoğu'ya yatırıma çağırdı

Bünyesinde Profilo, Bosch ve Simens gibi markaları barındıran BSH Satış Direktörü Semir Kuseyri, Mardin'de katıldığı açılış programında yatırımcıları Güneydoğu'ya çağırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Grup olarak Türkiye'de en güçlü oldukları bölgenin Güneydoğu olduğunu ifade eden Kuseyri, bölgeye karşı önyargıların bölgeye gelindiğinde kırıldığını söyledi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Mova Park AVM'de Profilo markasının bin 200. bayisini açan Kuseyri, beyaz eşya sektörünü ve ekonomiyi değerlendirdi. Fitch tarafından Türkiye'nin kredi notunun arttırılmasından sonra Türkiye'ye yatırımların daha da artacağını vurgulayan Kuseyri, bunun bütün sektörleri olumlu etkilediğini bildirdi. Beyaz eşya sektörünün Ramazan ile Kurban bayramları arasında rekor seviyede satış yaptığını açıklayan Kuseyri, firma olarak hiçbir kaygı olmadan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne geldiklerini söyledi. Kuseyri, ?Güneydoğu, Türkiye'nin yatırıma ve gelişime en açık bölgesi. Yatırım açısından bakir. İnsan kaynağı çok zengin. Buraya geldiğimizde gözümüzü kırpmadan yatırım yapabiliyoruz. Kendimizi evimizde hissediyoruz. Burada kaygı duymaya gerek yok. Anlatıldığı gibi değil, insanların gelip görmesi lazım.? ifadelerini kullandı.

Müşteri alışkanlıklarının değiştiğini belirten Semir Kuseyri, bu değişimi gözönünde tutarken aynı zamanda sosyal sorumluluk kapsamında üretim yaptıklarını ifade etti: "2002 yılına kadar üretilen cihazlar, adeta enerji canavarıydı. Bu tarihten sonra üretilenler genellikle enerji dostu oldu. Türkiye, enerji bakımından dışa bağımlı bir ülke. Grup olarak, ?Türkiye Enerjisini Topluyor' projesini başlattık ve 5 bin aileye ulaştık. Bu ailelerde tüketilen enerjide yüzde 10 ile 13 arasında tassaruf sağlandığını gördük.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber