Kocaeli F Tipi Cezaevi'ndeki eylemciler de açlık grevine son verdi

Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde açlık grevini sürdüren 260 kişi, bu eylemine son verdi. BDP'li bir grup, Kandıra F Tipi Cezaevi'nin önünde toplanarak, açlık grevine son verilmesini kutladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şarkı ve türkü söyleyen grup, Kürtçe sloganlar da attı.

BDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, söylenecek sözü, yapılacak işi yoldaşlarının yaptığını ve başardığını kaydetti. Alçınkaya,12 Eylül 2012 tarihinde Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ana dilde savunma hakkı için grevlerin başladığını belirterek, şunları söyledi: "Açlık grevini yapan tüm yoldaşlarımız grevin 68. gününde eylemlerini sonlandırdı.Öcalan, 'Eylemler amacını ulaşmıştır' demesi üzerine grev sona erdi. Ölüm grevlerini yatanlar kendileri için bir şey talep etmeden bu ülkenin demokratikleşmesi ve bu ülkeye barışın gelmesi için bedenlerini ölüme yatırdı ve kazandılar."

Alçınkaya, bu süreçte Kandıra F Tipi ve Gebze Kadın Cezaevi'nde 260 kişinin açlık grevine katıldığını ve bu kişilerin dün gece eylemlerini sonlandırdığını kaydetti. Alçınkaya, Kandıra F Tipi Cezaevi'nde açlık grevi yapan ve sağlık durumu iyi olmayan 7 kişinin Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber