Polis proje geliştirdi, çocuklar ilk kez müze gezdi

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, şehrin kenar mahallesindeki okullarda eğitim öğretim gören çocukları şehir turuna çıkardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müzeleri gezen çocuklara yemek de ikram edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, çocuklar arasında ortak duygu ve dilin oluşması, onların daha iyi şartlarda yetiştirilip geleceğe hazırlanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Dünya Çocuk Hakları Günü sebebiyle proje geliştiren Emniyet Müdürlüğü, şehrin kenar mahallelerindeki ilköğretim okulunda eğitim gören çocuklara yönelik bir gezi programı düzenledi. Hasan Öztimur İlköğretim Okulu'nda eğitim öğretim gören 120 çocuk, ilk olarak Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Tekstil ve Enerji Müzesi'ni gezdi. Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni de gezen çocukların heyecanlı oldukları gözlendi. Hayatlarında ilk kez müze gördüklerini belirten çocuklar, "Çok hoş bir program. Polis amcalarımız bizi hiç görmediğimiz yerleri gezdiriyor. Hem görüyoruz, yeni şeyler öğreniyoruz. Hem de yaşadığımız şehri tanıyoruz." diye konuştu.

Hasan Öztimur İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Fatih Yaylacı da "Çocuklarımız, polis amcaları nezaretinde geziyor. Tabi büyük bölümü daha önce hiç müze görmemişti." dedi.

Program kapsamında yarın ve sonraki günlerde de çocuklar gruplar halinde gezdirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber