Sağlık-Sen'den mesai saati eleştirisi

Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, sağlık çalışanlarına yönelik mesai saatleriyle ilgili yapılan uygulamayı eleştirerek, "Tokat'ta sağlık hizmetleri eksi 1 de göreve başlamıştır" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendika binasında basın açıklaması yapan Başkan Mantar, Türkiye'de olduğu gibi Tokat'ta da hayata geçen hastaneler birliği uygulamasını dile getirdi. Uygulama ile ilgili eleştirilerde bulunan Başkan Mantar, "Tokat' da ilk uygulama olarak biz sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu artırıcı, dolayısı ile halka daha iyi sağlık hizmeti sunulması adımını beklerken, ilk uygulama olarak sağlık çalışanlarımıza 8 saat değil 9 saat mesai yaptırılarak çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu azaltmıştır. Yani Tokat'ta sağlık hizmetleri eksi 1 de göreve başlamıştır. Tam gün yasası ile sağlık çalışanlarının mesai saati 8 saat olmuştur. Kurum amirleri yetki ve inisiyatiflerini çalışanlar lehinde kullandığından dolayı Türkiye genelinde sorun yoktur.

Öğle istirahatı için izin verilmediğinden dolayı mesai bitim saati 16.00 dır. Yada mesai bitim saati 17.00 olup 16.00 dan sonra

dışarı çıkılabilmesi noktasında sağlık çalışanlarımıza tolerans gösterilmektedir" dedi.

Başkan Mantar, mesai saatleri ile ilgili yapılan uygulamanın yanlış olduğunu düşündüklerini ifade ederek,

"Sağlık hizmetlerinde yapmak zorunda olmadıkları işleri, yaptırılmak istendiğinde hizmetin başarılı olması mümkün değildir. Ben yaptım olacak ve dayatma anlayışının sonucu da buna gider. Başarısız sağlık hizmetlerinin sorumluluğu da bunu yapanlarda olur. Değerli arkadaşlar bizler niyetlerin iyi olduğunu düşünüyor ve ümit ediyoruz. Ancak mesai saatleri ile ilgili yapılan uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyor, bu yanlıştan vazgeçilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber