Boğazlıyan polisi, yanlış park eden araç sürücülerine göz açtırmıyor

Yozgat'ın Boğazlıyan Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçede yanlış araç park eden sürücülere göz açtırmıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçede trafik düzeninin sağlanması için çalışmalarını sürdüren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları ve sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Trafiğin yoğun olduğu caddelerde sürekli önlem alan polis ekipleri, trafiğin hızlı akması için park yasağı olan yerlere araç park edilmemesi gerektiği, bekleme, duraklama ve çift sıra parkların trafik akışını büyük oranda yavaşlattığı uyarısında bulundu.

Trafik Komisyonu'nun aldığı karar doğrultusunda ilçede özellikle hükümet konağı çevresinde bulunan ve birçok kazanın meydana geldiği Çayıralan yolu güzergahına araçların park edilmesine izin verilmeyecek. Güveçli, Çalapverdi, Uzunlu, Çandır ve Çayıralan'a yolcu taşımacılığı yapan minibüsler, Çayıralan yolu güzergahı yerine daha güvenli olan ara sokakta yolcularını alarak hareket edecek. İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, Çayıralan yolu güzergahında incelemelerde bulundu. Burada minibüs şoförleri ile bir süre görüşen Tepe, trafik akışının rahatlaması ve olası trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla İlçe Trafik Komisyonu'nca bir dizi tedbirler alındığını söyledi.

Park yasağı olan yerlere araç park edilmemesi gerektiğini ve bekleme, duraklama ve çift sıra parkların hem trafik akışını büyük oranda yavaşlattığını hem de istenmeyen üzücü trafik kazalarına neden olabileceği uyarısında bulunan Tepe, sürücülerden ve vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını istedi. Özellikle ilçenin en işlek yerlerinde hatalı ve ikinci sıraya park eden araç sürücülerine kesinlikle tolerans gösterilmeyeceğini vurgulayan Tepe, "Ekiplerin tespit etmiş oldukları hatalı ve çift sıra park yapan araçların plakasının fotoğrafı çekilmek sureti ile cezai işlem uygulanıyor. Trafik güvenliği ve ilçenin trafik akışını hızlandırmak için vatandaşlarımızın kırmızı ışık, park yasağı çift sıra park, durma ve duraklama yasağı olan yerlerde beklemek gibi tüm trafik kurallarına uymaları gerekmektedir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber