Hava Kuvvetleri'ndeki astsubay meslektaşlarını dolandırdılar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'nin farklı yerlerinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait radar üstlerinde çalışan bazı astsubayların, silah arkadaşlarını yaklaşık 5 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla soruşturma açtı. Mağdur 22 astsubay adına yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada iddianamenin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor. Silahlı Kuvvetleri sarsan dolandırıcılık olayı nedeniyle 4 astsubayın boşanma aşamasına geldiği, henüz 25 yaşındaki bir astsubayın da yaşadığı stres nedeniyle kalp krizi geçirdiği belirtildi.

Vatan Gazetesinde yer alan haberde; Ankara Ahlatlıbel, Kütahya, Diyarbakır, Gölcük, İzmir ve Batman'da, radar üslerinde görev yapan 22 astsubay, avukatları Emrah Daylan aracılığıyla geçen ay Ankara özel yetkili Başsavcı Vekilliği'ne suç duyurusunda bulundu.

"Ankara'daki V... Aydınlatma Şirketi'nin yetkilisi olduğunu ve bu şirketin grup şirketleri olan B... G... ve Be.. G... firmalarının ortağı olduğunu söyleyen astsubayların, mağdur astsubayları kar payı dağıtacakları, küçük ortaklıklar verileceği, paralarıyla iş yapılarak yarı oranında katlayacakları vaadiyle" inandırdıkları belirtildi. Suç duyurusundaki iddialara göre şüpheli astsubaylar "organize biçimde, hile, desise, insan ve araç gücüyle" bu yalana mağdur astsubayları inandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber