Cenazelerde ve parti kongrelerinde yankesicilik yapan aile çetesi yakalandı

Başkent'te vatandaşların kalabalık olduğu noktalarda yankesicilik yöntemiyle hırsızlık olayı gerçekleştiren 6 kişilik aile çetesi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çetenin, özellikle siyasi parti kongrelerini tercih ettiği belirtildi. Çetenin, ayrıca hırsızlık yapmak için Ankara'dan ünlü türkücü Neşet Ertaş'ın Kırşehir'deki cenazesine gittiği ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, siyasi parti kongreleri, otobüs durakları, alışveriş merkezleri ve cenazeler gibi vatandaşların yoğun olduğu yerlerde yankesicilik yöntemiyle hırsızlık yaptığı belirlenen aile çetesini takibe aldı. Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis, zanlıların kaldığı adrese baskın gerçekleştirdi. Baskında 50 yaşındaki çete lideri Güler K.'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Emniyette sorgulanan çetenin özellikle siyasi parti kongreleri ile halkın yoğun olduğu yerlerde hırsızlık olayı yaptığı öğrenildi. Çetenin, ayrıca geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ve Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlanan Neşet Ertaş'ın cenaze namazına da Başkent'ten hırsızlık için gittiği kaydedildi.

ÇETE LİDERİ YAŞLI KADIN KAMERAYA YAKALANDI

50 yaşındaki çete lideri Güler K.'nın otobüs durağı ve Altındağ'daki bir alışveriş merkezinde yankesicilik yapması ise kameralara yakalandı. Görüntülerde, otobüse binmeye çalışan çete lideri K., gözüne kestirdiği şahsın cüzdanını alıp, geri iniyor. Bir iş merkezindeki görüntülerde ise alışveriş yapan kadınları takibe alan iki çete üyesi, kadınların çantasından cüzdanı alıp, gözden kayboluyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Çete lideri yaşlı kadının yüzünü basın mensuplarından gizlemeye çalışması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber