Hollanda'daki Yozgatlılardan 63 engelliye tekerlekli sandalye

Hollanda Yozgatlılar Federasyonu ve Hollanda Yozgatlı İşadamları Derneği tarafından Yozgat'ta 63 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Rehabilitasyon Merkezi'nde engelli araç dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Hollanda Yozgatlı İş adamları Derneği üyesi İşadamı Kadir Açkalmaz, Hollanda Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Nihat Koçak, kaymakamlar, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz ve daire müdürleri katıldı. Vali Abdulkadir Yazıcı, törende yaptığı konuşmada Avrupa'ya göç eden Türk vatandaşların memleketlerinde yaptıkları hayır ve güzel işlerle vefa örneği sergilediklerini söyledi. Göç eden vatandaşların asıl memleketlerini unutamadıklarını kurdukları derneklerle faaliyetlerini daha aktif sürdürdüklerini kaydeden Vali Yazıcı, ''Gurbetteki vatandaşlarımız memleketlerini özlüyor ve sıla hasreti çekiyor. Bu hemşeri severlik lafta kalmadı. Kurdukları dernekle bir araya geldiler ve Yozgat'ta yaşayan vatandaşlarımızın biraz olsun gönlünü hoş etmek için 63 akülü aracı toplayarak bize gönderdiler. Bu güzel hareketten dolayı hemşerilerimizi tebrik ediyorum. Kendilerine diyar-ı gurbetteki yaşamlarında başarılar diliyorum.'' dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer de Yozgat'ta Türkiye ortalamasının üzerinde engelli vatandaşın yaşadığını belirtti. Başkan Başer, ''Biz de engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmek için birtakım çalışmalar yapıyoruz. Onların toplumla bütünleşmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Bundan sonra çalışmalarımızı sürdürerek hep birlikte engelsiz bir toplum oluşturacağız.'' diye konuştu.

"ENGELLİ OLMAK ALLAH'IN TAKDİRİ"

Yozgatlılar Federasyonu üyesi Nihat Koçak ise engelli olmanın Allah'ın takdiri olduğunu belirterek, ''Bugün sağlıklı olan bir insan yarın engelli olabilir. Hepimiz engelli olabiliriz. Sizlere yardımcı olabilmek için Hollanda Yozgatlılar Federasyonu ve Hollanda Yozgatlı İş adamları Derneği işbirliğiyle değerli Yozgatlı hemşehrilerimizin katkılarıyla bu araçları buraya getirdik. Bütün engelli vatandaşlarımıza yetişmemiz mümkün değil. Fakat elimizden gelen daha fazla çabayı göstereceğiz. Hiç kimseyi mağdur durumda bırakmak istemiyoruz.?dedi.

Hollanda Yozgatlı İşadamları Derneği üyesi Kadir Açkalmaz da gurbette yaşayan Türk vatandaşların vatan hasretlerinin hiç bitmediğini söyledi. Açkalmaz, ''Bizler memleketimize elimizden geldiğince bu tür yardımlarda bulunmaya çalışıyoruz. Bu yönde kendimize bir görev verdik. Orada dernekleşerek federasyonlarımızı kurduk. Hollanda Yozgatlılar Federasyonu ve Hollanda Yozgatlı İş adamları Derneği bu güzel organizeyi başlattık. Gelecek senelerde daha çok engelli vatandaşımıza yardımcı olmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı, Hollanda Yozgatlı İşadamları Derneği üyesi Kadir Açkalmaz, Hollanda Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Nihat Koçak'a plaket takdim etti. Daha sonra, Hollanda Yozgatlılar Federasyonu ve Hollanda Yozgatlı İşadamları Derneği tarafından gönderilen akülü tekerlekli sandalyeler kura ile belirlenen 63 engelli vatandaşa dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber