Elektrik dağıtım ihaleleri davasında müsteşara da beraat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2005 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji santrallerinin işletme hakkının özel sektöre devrine ilişkin ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan davada, aralarında eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Yurdakul Yiğitgüden'in de bulunduğu 5 kişi beraat etti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına sanıklar Yurdakul Yiğitgüden, Haldun Atıf Danışman, Osman İlhan, Kadir Ramazan Coşkun ve Mustafa Mendilcioğlu ile avukatları katıldı.

Eski TEDAŞ Genel Müdürü Kadir Ramazan Coşkun'un avukatı Mehmet Ali Alan, sanıklara yüklenen "görevi kötüye kullanmak", "ihaleye fesat karıştırmak" ve "çete kurmak" suçlarının davanın açılış tarihi itibariyle zaman aşımına uğradığını ileri sürdü.

Hazırlık soruşturmasında oluşturulan ilk bilirkişi heyetinin raporuna karşı itirazlarını da dile getiren Alan, bilirkişi heyetinin savcılıktan bazı belgeleri sakladığını ve heyette bulunan Mehmet Çam'ın tarafsız olmadığını iddia etti.

Diğer sanıklar ve avukatları ise esas hakkındaki savunmalarını yazılı olarak sundular ve beraat ya da davanın zamanaşımı nedeniyle ortadan kaldırılması talebinde bulundular.

Mahkeme heyeti, Yiğitgüden'in 5 kez işlediği iddia edilen "devlet alım-satım veya yapımına fesat karıştırma" ve "görevde yetkiyi kötüye kullanma" suçlarından beraatine karar verdi.

Heyet, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Haldun Atıf Danışman, eski Enerji İşleri Genel Müdürü Mustafa Mendilcioğlu, eski Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Osman İlhan ve eski TEDAŞ Genel Müdürü Kadir Ramazan Coşkun'un üzerlerine atılı "görevde yetkiyi kötüye kullanma" suçlarından beraatlerine karar verdi.

Danışman, Mendilcioğlu, İlhan ve Coşkun hakkında "ihaleye fesat karıştırma" ve "cürüm işlemek için teşekkül oluşturma" suçlarını işledikleri sabit olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Karar, oy birliğiyle alındı

Bu arada esas hakkındaki mütalada sanıkların cezalandırılması yönünde görüş bildiren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı temyiz edeceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber