Elektrik olmadığı için gaz lambasında ders çalışıyorlar

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Demirli köyünde ikamet eden Kulaksız ailesi yıllardır elektriksiz bir evde yaşarken, ailenin çocukları ise gaz lambası ile ders çalışıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demirli köyünde elektriği olmayan derme çatma bir evde yaşayan Kulaksız ailesinin çocukları akşamları ders çalışmak için gaz lambalarını kullanmak zorunda kalıyor. Yaklaşık 6 ay önce Ergani Kaymakamlığı'nın, ilçe merkezi ve köylerdeki ilköğretim okullarında eğitim gören, anne veya babası hayatta olmayan öğrencilerin en az bir hayalinin gerçekleştirilmesine yönelik hazırlanan; 'Sen Hayalini Söyle Biz Gerçekleştirelim' projesi çerçevesinde Kaymakam Erdinç Yılmaz'a mektup yazarak evlerine elektrik hattı çekilmesini isteyen Kulaksız ailesinin 10 yaşındaki çocuğu Yunus Kulaksız, kurduğu hayalin gerçekleştirilmesini beklediğini söyledi. İlköğretim 2. sınıf öğrencisi olan Yunus, akşamları kardeşleriyle birlikte gaz lambası önünde ders çalıştığı evlerinin elektriğe kavuşmasını istediğini bildirdi.

Demirli köyünde derme çatma bir evde 6 çocuğuyla birlikte yıllardan beri elektriksiz yaşayan Mustafa Kulaksız, Kaymakam Erdinç Yılmaz'dan yardım istedi. Eşini geçen yıl kaybeden Mustafa Kulaksız, çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptığını belirterek, Kaymakam Yılmaz'ın yardımlarını beklediğini dile getirdi. 60 yaşındaki Mustafa Kulaksız, ?6 çocuğumla birlikte burada zor şartlar altında ayakta durmaya çalışıyorum. O kadar zor şartlar içindeyiz ki gerçekten anlatması güç. Çocuklarım akşamları gaz lambası önünde ders çalışıyor. Elektrik şebekesi evimizin 300 metre yakınından geçiyor. Buna rağmen karanlıkta yaşıyoruz. Karanlıktan bir an önce kurtulmak istiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber