Minik kalbi duran Enes, tedavi yardımı bekliyor

Tokat'ta soğuk algınlığı ve solunum şikayeti nedeniyle tedavi gördüğü hastanede duran minik kalbi yeniden çalıştırılan 3 yaşındaki Enes Koç'un beyninde hasar oluşurken, ailesi oğullarının yeninden koşup oynayabilmesi için tedavi yardımı bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat Devlet Hastanesi Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi görürken kalbi duran Enes, 11 aydır yatağa bağımlı yaşıyor. Hastane hastane dolaşan ailenin ise maddi imkansızlıklar elini kolunu bağlıyor. 5 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olan Enes, 11 ay sonra iğne olduğunda tepki vermesinden ümitlenen aile zaman geçmeden çocuklarını bir nöroloji uzmanının görmesini istiyor. Midesine takılan aparat yardımı ile beslenen Enes'in ayrıca aşırı kilo almaya başlaması ve aldığı besinleri kusması sonucu ise ameliyat edilmesi planlanıyor. Bir pasta imalat hanesinde çalışan 4'ü kız 5 çocuk babası Mehmet Koç (40) yaşadıkları acının tarifsiz olduğunu belirterek kendilerine uzman bir doktorun yardım elini uzatmasını istedi. Hastanede yaşanan olayla ilgili yaptıkları şikayetler üzerine soruşturma başlatıldığını belirten Koç, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. 11 ay önce koşan, yürüyen, oynayan Enes'in artık tek başına sadece soluk alıp verebildiğini ifade eden Koç, "Oğlumun bitkisel hayattan tek farkı nefesini kendisinin alıp vermesi. Onun haricine bitkisel hayattan farkı yok. Böylemi gidecek bilemiyorum. Ümit ediyorum rabbim şifasını verir. Bu 11 aylık sürecin 8 ayı hastanelerde geçti" diye konuştu.

Kendilerine uzatılabilecek bir yardım elinin oğullarına şifa vereceğine inandıklarını ifade eden Koç, "Biraz toparlanmasını bekliyoruz. Ama tıbben yok diyorlar. Biz ümitliyiz elimizden geldiği kadar uğraşıyoruz. Sorumsuz insanların yüzünden sadece Enes değil bir ailenin hayatı altüst oldu. Buradaki süreç çok sıkıntılı geçti. Allah böyle kimseye sıkıntı yaşatmasın. Tıbbın tek müdahale edemediği beyin. İlaçla nöbet geçirmesini azaltmak için müdahale ediliyor. Midesine takılan cihaz nedeni ile ameliyat edilecek ama doktorlar bu ameliyatı kaldırıp kaldıramayacağından dolayı tereddüt ediyorlar" dedi.

"ÇOCUK NÖROLOJİ UZMANI DOKTOLARDAN YARDIM BEKLİYORLAR"

Anne Ayşe Koç ise yurt dışı veya yurt içinden bir doktorun kendilerine yardım eli uzatarak oğlunu kontrolden geçirerek tedavi etmesini arzu ettiğini söyledi. Anne Koç, Tokat'ta çocuk nöroloji doktoru olmadığını ve diğer illere maddi imkansızlıklar dan dolayı götüremediklerini ifade eden Koç, "Fizik doktorları çocuğum 1-2 yıl içinde iyileşmeze bir şey beklememi söylüyor. Bu nedenle uzman hocaların görmesini istiyorum. Vicdan azabı duymamak için elimden geleni göstermek istiyorum" şeklinde konuştu. Enes'in küçük ablası Ayşe Nur ile Şule (9) kardeşi ile koşup oynamak istediğini ifade ederek gözyaşlarını tutamadı. Enes'in büyük ablası Sümeyya (20) ise beklentilerinin kardeşini uzman bir doktorun görmesi ve zaman geçmeden yardım edilmesi olduğunu söyledi. Ankara'ya gidip gelmekte maddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Koç, sağlıklı iken kardeşinin bu hale gelmesi ve gözlerinin önünde eriyip gitmesine artık dayanacak güçleri kalmadığını kaydetti.

Öte yandan Koç, ailesinin iddiaları üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Tokat Devlet Hastanesi Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'ne soğuk algınlığı ve solunum şikayeti nedeni ile 2011 yılı ocak ayında götürülen Enes, yapılan tetkiklerin ardından yataklı servise alınırken, birkaç saat sonra baygınlık geçirmeye başlamış ve doktorların müdahalesi ile yapılan kalp masajıyla hayata döndürülürken, geçen süreçte beyninde oksijen gitmemesine bağlı olarak hasar oluşmuştu. - Tokat

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber