Şifa Hastaneler Grubu her ülkeden hasta kabul ediyor

Sağlık Bakanlığı'nın 2023 vizyonu doğrultusunda sağlık turizmi alanındaki çalışmalarını sürdüren Şifa Hastaneler Grubu, Türkiye ile birlikte birçok ülkeye sağlık hizmeti sunuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 3,5 yıl önce Uluslararası Hasta Departmanı'nı kuran Şifa, bu alanda yaptığı çalışmaların meyvelerini almaya başladı. Şifa Hastaneleri, bu yılın ilk 10 ayında 81 ülkeden 3 bin 663 hastayı sağlığına kavuşturdu. ABD'den Almanya'ya, Hollanda'dan Azerbaycan'a kadar geniş bir coğrafyadan hasta kabul eden Şifa, sağlık turizminde önemli bir başarıya imza attı. Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırması Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, dünyadaki en önemli akreditasyon belgelerine sahip olduklarını belirterek, ?Herhangi bir ülkeden gelecek hasta, hiç yabancılık çekmeden, kendi sigortası üzerinden hastanelerimizde tedavi olabiliyor. Bu konuda dünyanın en önemli sigorta firmalarıyla da anlaşmalarımız var.? dedi.

'TURİZM SAĞLIĞI ÖNEMLİ GÖREV'

Uluslararası Hasta Departmanı'nın çalışmaları hakkında bilgi veren Başhekim Okur, ?Sağlık turizmi, bizim için de çok önemli bir hedef ancak ondan önce turizm sağlığı için yapmamız gerekenler vardı. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Çeşme, Kuşadası, Marmaris gibi bir üçgenin ortasında yer alıyoruz. Dolayısıyla ülkemize gelen turistlerin sağlığıyla ilgili hizmetlerde üzerimize önemli görevler düşüyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak önce hastane içinde bir yapılanmaya gittik. Özel odasından tutun da yabancı dil bilen personeline kadar altyapıyı hazırladık. Ardından arkadaşlarımız, Çeşme'den başlayarak Antalya'ya kadar tüm sahillerimizi gezdi. Bu bölgedeki tüm hastaneleri, klinikleri, bağımsız çalışan doktorları, hattâ otelleri, yabancı hastaya yönelik hizmetlerimiz konusunda bilgilendirdiler. Turistler herhangi bir sağlık sorunu yaşadığında, sahillerimizde onları tedavi edebilecek çok büyük hastaneler yok. Bu tür vakalarda ilk müdahalenin ardından hastanın, gerekli tedaviyi ya da ameliyatı yapabilecek donanımda, uluslararası akreditasyonlara sahip büyük hastanelere sevk edilmesi gerekiyor. Sahillerimizdeki ilk müdahale birimlerinin Şifa Grubu Hastaneleri'nin tıbbi donanımı, uzman doktorları, teknik altyapısı, yabancı hastaya yönelik hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağladık.? şeklinde konuştu.

'DÜNYADA ŞİFA'YA GELEMEYECEK HASTA YOK'

JCI (Joint Commission International) ve BSI Yönetim Sistemleri akreditasyon belgeleriyle Şifa Grubu Hastaneleri'nin gelişmiş ülkelerdeki herhangi bir hastaneyi aratmadığını belirten Faik Fevzi Okur, ?Sahip olduğumuz uluslararası akreditasyon belgeleriyle yabancı hastalar, gönül rahatlığıyla Şifa'yı tercih ediyor. Bunun birçok sebebi var ancak en önemlilerinden biri, dünyadaki önemli sigorta şirketleriyle yaptığımız anlaşmalar. Geldiğimiz noktada anlaşmalı olmadığımız tek bir sigorta şirketi kalmadı, bu da hastaya, hastaneye geldiğinde sigortasının geçerli olup olmadığı endişesi yaşatmıyor. Seyahat sigortalarıyla bile anlaşmalarımızı tamamladık.? dedi.

ŞİFA'YI TERCİH EDEN İLK 10 ÜLKE

Nahcivan 1942

Hollanda 496

Azerbaycan 241

Almanya 133

Rusya 59

Afganistan 55

Irak 52

Yunanistan 44

Somali 42

ABD 32

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber