Şırnak'ta terör operasyonu: 9 gözaltı

Şırnak'ın İdil ilçesinde yapılan PKK/KCK operasyonunda, örgütün gençlik yapılanmasında görev yaptıkları tespit edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, cumhuriyet başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü'nce PKK/KCK terör örgütünün şehir yapılanmalarının deşifre edilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, "Bu çalışmalarda PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYGM) içerisinde örgütün propagandasını yaptıkları, örgüt adına kamu bina ve araçları ile güvenlik güçlerine yönelik silahlı, taşlı, molotoflu, havai fişekli ve patlayıcı madde ile saldırı düzenledikleri, bu saldırıları organize ettikleri ve bu saldırılarda kullanılacak malzemeleri temin ettikleri açık kimlik bilgileri tespit edilen şahıslara yönelik gerçekleştirilen planlı operasyon kapsamında 22?23.11.2012 tarihlerinde ilimiz merkez ve İdil ilçemizde 10 ayrı adreste yapılan aramalar neticesinde 9 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber