Şereflikoçhisar'da öğretmenler yemekte bir araya geldi

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Özel Samanyolu Kudret Ünal İlköğretim Okulu ve Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) verdiği yemekte kamu ve özelde görev yapan öğretmenleri bir araya getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Samanyolu Kudret Ünal İlköğretim Okulu'nda Öğretmenler Günü dolayısı ile düzenlenen yemeğin ardından programın açılış konuşmasını Şereflikoçhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz yaptı. Ramazan Yılmaz, öğretmenliğin herkesin yapabileceği bir meslek olmadığını, büyük fedakarlık, hoşgörü, sabır ve enerji istediğini belirtti. Yılmaz, ?Öğretmenlik, peygamber sabrı gerektiren bir meslektir. Bu millet, bu insanlık size minnettardır.'' dedi. Yılmaz, geleceğin eğitim üzerine kurulduğuna değinerek, şöyle konuştu: "Türkiye'nin ve dünyanın her köşesinde eğitim seferberliği sürüyor. Gelecek bu günden çok daha güzel olacak. Geleceğin teminatı olan çocukları yetiştiren öğretmenlerimize teşekkürler ederek, Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.?

Özel Samanyolu Kudret Ünal İlköğretim Okulu Müdürü Rıfat Özdemir, eğitimin bir gönül işi olduğunu, öğretmenin ise gönül adamı olduğunu söyledi. Özdemir, öğretmenliğin bir fedakarlık ve adanmışlık mesleği olduğunu değinerek, asırlar boyu insanı ve toplumları dönüştürenin öğretmenler olduğuna dikkat çekti. Öğretmenliğin, toplumun kader programında, gelecek vizyonunda ona rehberlik yapan çok değerli bir meslek olduğunu vurgulayan Rıfat Özdemir, "2030'ların nesilleri ile şu anda biz meşgul oluyoruz. 2030'larda dünyaya yön verecek, ülkemizin zenginleşmesine, liderlik etmesine katkıda bulunacak nesiller. Bugün okullarımızda olacak nesillerdir. Bu ihmal edilemeyecek bir değerdir. Sevgiyle, hoşgörüyle, diyalogla yaşanılabilir bir dünya olması adına bütün hayatlarını, eşyalarını, dünyalarını bir valizin içerisine koyarak, dünyanın dört bir tarafına giden ve memleketimizin gelecekte çok önemli lobileri oluşturacak. Nesillerin yetiştirilmesinde çok önemli bir vazife yapan bu fedakar, cefakar öğretmenlerimizi unutmanın mümkün olmadığına değinerek, hepinizin Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum." diye konuştu.

Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) tarafından misafirlere hatıralık hediyeler takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber