Askeri yasak bölgeler daraltılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2005 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara sınırlarındaki yasak bölgeler, eğitim, kültür, turizm ve spor alanları yapılmak üzere daraltılabilecek. Böylece, turistler, yasak bölgelerdeki turistik mekanları görebilecek. Askeri yasak bölgeler, bazı faaliyetler için daraltılabilecek, hatta kaldırılabilecek.

Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yasası'nda değişiklik öngören yasa tasarısının, bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor. Tasarıya göre, kara hudutları boyunca tesis edilen askeri yasak bölgelerin sınırları, kamu yararı bulunması kaydıyla milli eğitim, kültür, turizm ve spor amaçlı faaliyetler için Genelkurmay Başkanlığı'nın teklifi üzerine, Bakanlar Kurulu'nca daraltılabilecek veya kaldırılabilecek.

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda geçen yasama döneminde görüşülerek kabul edilen tasarı ile kara askeri yasak bölgeler içinde halkın, özellikle de yabancı uyrukluların ilgi odağı olan tarihi ve turistik bölgelerin gezilmesinde yaşanan sıkıntının aşılması amaçlanıyor. Yabancı uyrukluların birinci derece kara askeri yasak bölgelere girişleri, Genelkurmay Başkanlığı'nın iznine bağlı bulunuyor. Söz konusu kişilerin kültür, turizm ve spor amaçlı faaliyetler için bu bölgelere giriş taleplerinin karşılanmasında sıkıntılar yaşandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber