Aşure yarışmasının birincisi altınla ödüllendirildi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Muharrem ayı dolayısıyla Kadirli Eğitim, Sağlık ve Gönüllüleri Derneği (Gönül-Der) tarafından en güzel aşure yarışması düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışmada birinci olan Muhide Köse'ye altın hediye edildi.

Yükseller Düğün Salonu'ndaki yarışmada 20 kadın hünerlerini sergiledi. Dernek yetkilisi Mediha İspir, Kadirli'de ilk defa bir aşure yarışması düzenlendiğini belirtti.

Muharrem ayı dolayısıyla düzenledikleri aşure yarışmasına 20 kadının katıldığını ve Kadirli'de en güzel aşure yapan kadını aradıklarını belirten İspir, "Aşurelerimizin hepsi görüntü ve sunum olarak birbirinden iddialı. Bu noktada juri üyelerimiz çok zorlanacak diye düşünüyorum. Kadirlili bayanlara çok teşekkür ediyorum. Katılım gerçekten çok güzel. Yarışmada ödül olarak birincimize altın veriyoruz. Diğer katılanları da çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz. Bizimle bu güzel günü paylaşan tüm Kadirli halkına teşekkür ediyoruz." dedi.

Juri üyelerinin yaptığı değerlendirmede Muhide Köse'nin yaptığı aşure birinci seçildi. Kösenin ödülünü jüri üyelerinden Doktor Nesrin Aksak verdi.

Programa katılan Grup Tebessüm'ün seslendirdiği ilahiler katılımcıların beğenisini kazandı. Yoğun ilgi gören programa katılan davetliler de Gönül-Der yönetimine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber