Ecevit tutuklanan Rektör'e sahip çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2005 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent Ecevit, yolsuzluk iddiası ile tutuklanan Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a sahip çıktı. Bu iddiayı içine sindiremediğini belirten Ecevit, "Sayın rektörün aklanacağına inanıyorum" dedi.

Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, Aşkın'ın tutuklanmasına gerekçe gösterilen yolsuzluk iddiasını içine sindiremediğini ifade etti. Son günlerde birçok üniversite, YÖK ve hukuk çevrelerinin Rektör Aşkın'a yapılan iddia ve davranışların haksızlığını dile getirdiğini kaydeden Ecevit, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bundan bir süre önce Van Üniversitesi bazı gerici çevrelerin açık baskısı altına girmişti. Fakat yeni Rektör Yücel Aşkın'ın yürekli tutumu ile bu üniversite yeniden çağdaş yapısına kavuşmuştur. Bir süre önce ziyaretim sırasında bunu görmekten mutluluk ve kıvanç duydum. Sayın rektörün aklanacağına inanıyorum. Yıllardır Amerikan üniversitelerinde bilimsel araştırmalar yapan ve şu sırada Van Üniversitesi'nde Türk kültürü ile ilgili çalışmalarda bulunan değerli Prof. Dr. İlhan Başgöz'ün de sayın Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın uğradığı haksızlığa duyduğu acıdan bir an önce kurtulabileceğini umarım. Van Gölü'nün ve çevresinin olağanüstü doğasını da eşi görülmedik bir ustalıkla görüntüleyen sayın Yücel Aşkın'ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını dilerim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber