Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşu

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve askeri yetkililer anıta çelenk sundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajlarının okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Sedefçi, Edirnelilerin Orta Asya'dan yola çıkan yiğit bir ulusun evlatları olduğunu söyledi.

Edirne'nin 92 yıl başkentlik yaptığını anımsatan Sedefçi, "Edirne, medeniyetlerin, dostluğun ve barışın buluşma noktası olmuştur. Asırlarca farklı din, kültür ve yaşamları kucaklamıştır. Bugün Edirne, alt ve üst yapısıyla batıdaki son laik cumhuriyet kenti olarak yer almaktadır" diye konuştu.

Selimiye Camisi'nin tarihi ve kültürel özellikleriyle Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer aldığına dikkati çeken Sedefçi, "Bu da Türk'ün zekasını sergileyen bir durumdur. Edirne, doğası, tarihi, kültürü ve insanıyla güzel bir yerdir. Bu vesileyle Edirne'nin 90. yıl dönümünü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Tören, konuşmaların ardından sona erdi.

Muhabir: Cihan Demirci

Yayıncı: Kemal Kaymak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber