Gönüller iftar yemeğinde buluştu

Diyanet işleri Başkanlığı Kerbela olayının yıl dönümünde Hacı Bayram Veli Camii'nde bir Mevlid-i Şerif okuttu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya ve Sivas'ta verilen iftar yemeklerine ise maliye bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz katıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı yatsı namazının ardından Kerbela olayının 1373. yıl dönümü nedeniyle Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde Mevlid-i Şerif okuttu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Salavat-ı Şerifler ve ilahilerle devam etti.

Programın ardından bir vaaz veren Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Raşit Küçük, Hz. Hüseyin'i samimi bir şekilde sevmenin getirdiği bazı yükümlülükler olduğuna dikkat çekti.

Mevlid-i Şerif programının ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nin avlusunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Bu arada bazı bakanlar da çeşitli illerde düzenlenen muharrem iftarı programlarına katıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya Belediyesi, Cem Vakfı, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve Zeynel Abidin Türbesi Vakfı tarafından düzenlenen Muharrem orucu iftar yemeğine katıldı.

Şimşek, burada bir konuşma yaptı.

Programı nedeniyle Sivas'ta bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da, Muharrem ayı nedeniyle cemevinde verilen aşure iftarına katıldı.

Bakan Yılmaz daha sonra iftar sonrası cemevinde düzenlenen matem cemine katıldı. Muharrem ayının 10'ununda Hz Hüseyin'in şehit edilişinin anlatıldığı ceme katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen iftar programı da farklı kesimlerden birçok tanınmış ismi bir araya getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı'nda kamuoyunun yakından tanıdığı isimleri bir araya getiren Muharrem iftarına videolu mesaj gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber