Afet dönüşümünde istihdam edilmek üzere 380 kişi alınacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesinde çalıştırılmak üzere 380 sözleşmeli personel alabilecek. Bu konuya dair mevzuat 26 Kasım tarihli Resmi Gazetede yayımlandı, ilanın da kısa bir sürede yayınlanacağını tahmin ediyoruz. Sözleşmeli personel alınırken kurum kendisi sınav yapacak, KPSS sonuçları kullanılmayacak. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 02:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalıştırılmak üzere, 657 sayılı Kanunun sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair hükümlere bağlı kalınmaksızın sözleşmeli personel istihdam edilecek.

Çalıştırılacak sözleşmeli personel, 6306 sayılı Kanun kapsamındaki uygulama süresini aşmamak üzere istihdam edilecek.

Çalıştırılabilecek sözleşmeli personel, Çevre ve Şehirclik Bakanlığı tarafından yapılacak veya yaptırılacak yazılı ve/veya sözlü sınavla alınacaktır.

Çalıştırılabilecek sözleşmeli personel unvanları şu şekildedir:

Pozisyon Unvanı Pozisyon Sayısı
Mühendis 150
Mimar 75
Şehir ve Bölge plancısı 75
Avukat 50
Uzman 30
Toplam 380

İlan ne zaman?

26 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazetede yer alan "Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar Hakkında Karar" adlı esaslar, yapılacak personel alımına dair esasları belirlemektedir. Bu bir ilan metni değildir. İlan metni daha sonra yayımlanacaktır.

Hangi bölüm mezunları başvurabilecek?

Yukarıda yer alan unvanlara hangi bölüm mezunlarının başvurabileceği, daha sonra yayımlanacak olan ilan metninde yer alacaktır.

Alımlarda objektif kriter var mı?

Yayımlanan karara göre, KPSS sınav sonuçları esas alınmayacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeniden sınav yapacak veya yaptıracaktır. Ayrıca sınav sonrasında sözlü sınav uygulanacaktır. Bu nedenle Bakan nezdinde, şimdiden referans sahibi olmak gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber