Forbes USA: 'Türkiye'nin yükü IMF'dir'

Haber Giriş : 17 Ekim 2005 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Steve Forbes, "Türk medyasında büyük fırsatlar var. Böyle olmasa biz burada olmazdık" dedi

Forbes USA'nın yayın yönetmeni Steve Forbes, 'Türkiye'nin üzerindeki yük IMF'dir. IMF yardımdan çok zarar veriyor' dedi

İş dünyası dergisi Forbes Inc'in Üst Yöneticisi ve Forbes USA'nın Genel Yayın Yönetmeni Steve Forbes, "Türkiye'nin üzerindeki yük şu anda IMF'dir diye düşünüyorum. IMF yardımcı olmaktan çok zarar verir" dedi.

Forbes Dergisi'nin Türkiye'de Türkçe olarak yayın hayatına başlaması dolayısıyla İstanbul'da bulunan Steve Forbes, basın toplantısında soruları yanıtladı. Forbes, AB'ye üyelik müzakereleri sürecinde, "Türkiye'nin AB'yi istediği gibi AB'nin de Türkiye'yi istiyor olacağını" ifade ederek, "kendilerinin de grup olarak, bu mükemmel ekonomik büyümeye katkı amacıyla Türkiye pazarına girdiklerini" kaydetti. "Türkiye'nin müreffeh geleceğine katkımızı sunmak için buradayız" diyen Forbes, derginin

Türkiye'deki tirajının 40 bin olduğunu, bunun artacağına inandığını dile getirdi.

Türkiye ekonomisindeki büyümeye ilişkin beklentilerinin sorulması üzerine de, Steve Forbes şunları söyledi: "Türkiye'nin üzerindeki yük şu anda IMF'dir diye düşünüyorum. IMF yardımcı olmaktan çok zarar verir. Ekonomik anlamda sürekli borçlandırır. Ayrıca vergilerin düşürülmesi gerekir, devletin girişimcilerin yeni iş kurmasını kolay hale getirmesi gerekir."

Forbes, Türkiye'nin ileride AB'nin de bir parçası olacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi. Forbes, Türk medyasında büyük fırsatlar olduğunu dile getirerek, "Böyle olmasa biz de burada olmazdık" dedi.

Steve Forbes, bir gazetecinin IMF'ye ilişkin değerlendirmelerini anımsatması üzerine de, "Ne yazık ki IMF ekonomilere paralarının değerini devalüe etme ve dalgalı kur yönünde baskıda bulunuyor ve bu da enflasyona neden oluyor. Ayrıca, vergilerin artırılmasını istiyor sürekli ki, bu da ekonomiye zarar veriyor" şeklinde konuştu.

'Muhalif olmayacağız'

"Türkiye'deki yayın politikalarının muhalif olup olmayacağının" sorulması üzerine de Forbes, kesinlikle Türk hükümetine muhalif olmadığını, büyüme yanlısı tüm ekonomik politikaların desteklenmesi gerektiğini belirtti.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber