Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi çocuklar ?Emniyet'le geleceğe kazandırılıyor

Diyarbakır'da toplumsal risk grubunda bulunan ihtiyaç sahibi aile çocuklarının fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak gelişerek sağlıklı bir birey olmaları hedeflenen Sosyal Destek Projesi'ne (SODES) bu yıl 705 öğrenci katıldı. Kültür, sanat ve spor gibi birçok alanda eğitim gören çocuklardan 295'ine 9 ayrı branşta lisanslı sporcu kimliği kazandırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Spor Kulübü tarafından yürütülen ?Spor ve Sanat Hayatına Renk Kat' projesinin kapanış töreni gerçekleştirildi. Kapanış törenine Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Mustafa Can, Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban, Emniyet Müdürü Recep Güven, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Arif Okçu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, kursiyerlerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplumsal risk grubunda bulunan çocuk ve gençlerin fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak gelişmeleri bedenen ve ruhen sağlıklı bir birey olmaları hedeflenen projeyle 705 kursiyer eğitim gördü. Proje çerçevesinde çocuklara spor malzemeleri eşofman, spor ayakkabı, forma-şort, tişört, kumanya dağıtıldı. 295 kursiyere 9 branşta lisanslı sporcu kimliği kazandırılarak Emniyet Spor Kulübü bünyesinde müsabakalara katılımlarının sağlandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, insana ve geleceğe yatırım yapılan bu projelerin başarıyı ulaştığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Güven, ?Çocuklarımızın saflığını, kişisel gelişimlerini ve geleceğini korumak, bize verilmiş en önemli görevdir.? şeklinde konuştu.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, devletin insan odaklı, vatandaş odaklı bakışı çerçevesinde önemli kaynakları kullanarak sosyal destek projelerini uyguladıklarını söyledi. Diyarbakır'da çok sayıda SODES projesinin uygulandığını dile getiren Toprak, bu konudaki uygulayıcıların en başında ise Emniyet Müdürlüğü'nün geldiğini belirtti. Vali Toprak, ?Çocuklarımız bu projelere katılmayıp buraya gelmeseydi, ailelerimiz spor, kültür ve sanat alanlarında faaliyet gösteren bu kurslara çocuklarınızı göndermeseydi bu birlikteliği ve güzellikleri yaşayamayacaktık. Bu projelere verdiğiniz desteklerden dolayı değerli annelerimize, babalarımıza ve katılımlarından dolayı da öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.? dedi. Sadece İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bu projeden bin çocuğun sanat, kültür, spor projelerinden yararlandığını dile getiren Toprak, bu sayının 5 bin ile 10 bin kişiye çıkmasını istediklerini ifade etti. Toprak, hiçbir anne ve babanın üzülüp gözlerinden yaş akmasını istemediklerini belirterek, ?Bu nedenle birlik ve beraberlik içerisinde gayretle çalışmalıyız. Gayemiz ülkemizi, ailemizi, çocuklarımızı, gençlerimizi hep birlikte güzel bir ortamda yaşatabilmek ve mutlu edebilmektir. Tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı mutlu edeceğiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber