Okulda şiddeti önlemek için kentin en büyük halı sahasını yaptılar

Zonguldak'ta, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi okul idarecileri ve öğretmenleri, öğrenciler arasında şiddeti engellemek amacıyla okul içerisinde bölgenin en büyük halı sahasını inşa etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halı saha bölgedeki tüm okullara hizmet verecek.

Zonguldak'ta öğrencilerin de karıştığı şiddet ve darp olaylarının yaşandığı Fener Mahallesi Okullar bölgesinde bulunan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde, öğrenciler arasındaki şiddeti önlemek amacıyla Zonguldak'ın en büyük halı sahası yapıldı. Okul öğretmen ve öğrencilerin iş birliğinde inşa ettiği halı saha, şehir stadındaki en büyük sahalar arasına girdi. Toplam 1670 metrekare alana sahip olan halı sahanın alt yapısı ise su birikintilerinin oluşması önleyecek şekilde inşa edilirken, tonlarca iri çakıl, kum döküldü. Su tahliye delikli boruların da bulunduğu sahanın maliyeti ise 180 bin TL'yi buldu.

Sahayı yapmanın amacının şiddeti önlemek olduğunu belirten Okul Müdürü Burhan Koyu, "Öğrencilerimiz genelde ergenlik dönemi nedeniyle yüksek enerjiye sahip oluyorlar. Enerji patlamasını birbirlerine yada başka arkadaşlarına yapmasınlar. 'Gelsinler enerjilerini burada atsınlar' bu halı sahayı yapmak istedik. Hatta son 35 TL'lik bölümünü henüz ödeyemedik. Senede imza attık karşılığında ise arabamı gösterdim. Bu halı sahanın yapımı arabamdan edecek ama geleceğimizi emanet edeceğimiz bu çocuklarımız için değer" dedi.

Sahanın öncelikle kendi okullarına ve bölgede bulunan tüm okul öğrencilerine hizmet vereceğini kaydetti. - Zonguldak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber