Güvenli internet kullanıcı sayısı 5 milyona ulaştı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 21:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 22 Kasım 2011'de başlatılan Güvenli İnternet Hizmeti uygulamasının bir yılını doldurduğunu söyledi. BTK Başkanı Acarer, bu hizmetten yararlanan bireysel abonelerin sayısının bir yıl içinde 1 milyon 400 bine ulaştığını, bu sistemi kullanan kullanıcı sayısının ise 5 milyon kişi olduğunu kaydetti.

Güvenli İnternet Hizmeti'nin 1. yıl dönümü dolayısıyla kokteyl düzenlendi. Kokteyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, AK Parti Adana Milletvekili, TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile bu hizmete destek veren kamu, kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri katıldı. 1 Ocak 2012'de geniş bant internet abone sayısının 14 milyon 100 bin olduğunu vurgulayan Acarer, ?Bugün bu rakam 19 milyon 510 binlere ulaştı. Bu yılı 20 milyonla kapatacağız. Bir yılda 6 milyon artış yüzde 40'ın üzerinde bir artış, bu artış Avrupa'da çok az ülkede olan bir artış.? diye konuştu.

Türk halkının çok genç bir nüfusa sahip olduğunu, interneti de çok kullanıp sevdiğini belirten Acarer, şunları dile getirdi: ?İnternet ülkemizde 11 yıldır kullanılıyor. 2001 yılında kullanılmaya başlandı. 2011 yılı sonu itibariyle devlet ve kamunun güvenli internet hizmetini vermesi eleştiriler almıştı. Herkes istediği yerden alabilir. Bu 11 yıllık süreçte bu 14 milyonluk abone arasında tercih eden 22 bin 500'dü. Neden bu kadar az kişi tercih ediyordu. Çünkü bunun 3 önemli gerekçesi vardı. Paralı olması, işlemlerin zor olması ve hızın düşmesiydi. Bu üç nedenden dolayı insanlar güvenli interneti tercih etmiyordu. Biz bu getirdiğimiz profille bu üç olumsuzluğu ortadan kaldırdık. Çok kolay bir erişim sağladık. Bir yıllık süreçte yaklaşık bir milyon 400 bin abone, bu da 5 milyon kullanıcı demek, güvenli interneti seçti. Bu artış trendi devam ediyor.?

"76 YAŞINDAKİ ANNEM BİLE 'İNTERNETTEN KONTROL ET' DİYOR"

Yakın zamana kadar 'internetle işim olmaz' diyen birçok insan olduğunu, ancak son dönemlerde bu ifadelerin artık duyulmadığını belirten AK Parti Adana Milletvekili, TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, ?İnternette öteden beri hiç ilişkisi olmayan 76 yaşındaki annem bile ?oğlum internetten baktın mı' diye soruyor. Kendisi hiç bakmaz, ama bunu hiçbir zaman ihmal etmez. Herhangi bilgiyi internetten bakma ve teyit etmemizi ister.? dedi.

Okyanusun içine giren insanların mutlaka yüzme bilmesi gerektiğini vurgulayan Ünüvar, ?Bu anlamda güvenli internet kavramı çok öne çıkıyor. Dijital okur yazarlık kavramı yakın zamanda pek hayatımızda yoktu. Ama bugün itibariyle biz Avrupa'da en fazla interneti kullanan, internete en fazla bağlı, toplumsal olarak neredeyse nüfusun yüzde 55'i internetle haşır neşirse o zaman bu internet ile ilgili birtakım aktiviteler de, o yüzmeyi bilmeyenlerin boğulması gibi, aynı şekilde kendimizi güvende hissedecek dijital okur yazarlık kavramını öğrenmek ve öğretmek durumundayız. Bunu öğrenmediğimiz ve öğretmediğimiz zaman okyanus ve denizde boğulan insanlar gibi bu da olur mu diye birtakım kavramlar çıkıyor.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber