Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Philoxenia Turizm Fuarı'na katıldı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği üyeleri ile beraber, Yunanistan'ın Selanik şehrinde düzenlenen Philoxenia Turizm Fuarı'na katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilırmak Havzası Turizm Destinasyonu' nun tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen ziyaretin ilk günü Vali Aksoy ve Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği üyeleri Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin' in organize ettiği, Selanik'te yer alan turizm ile ilgili tarafların hazır bulunduğu toplantıya katıldı. Toplantıda her iki bölge turizminin geliştirilmesi konusu başta olmak üzere karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaretin ikinci gününde Selanik Başkonsolosluğunu ziyaret eden grup yetkililerden restorasyonu devam eden 'Atatürk Evi' hakkında bilgiler aldı. Daha sonra merkezi Selanik'de olan Makedonya-Trakya-Müslümanlarının Kültür ve Eğitim Derneği ziyaret edildi. Philoxenia Fuar Merkezi Genel Müdürü'nün daveti üzerine müdürlük ziyaret edildi. Burada Yunanistan fuar işletmeciliği hakkında genel müdürlük yetkilileri tarafından heyete bilgilendirme yapıldı. Aynı gün fuar alanında Yunanistan Bölge Valileri, seyahat acentaları ve turizm firmaları ile görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretin üçüncü gününde Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Üyeleri, İskeçe şehrinin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Burada ayrıca Gümülcine Başkonsolosluğu' na ziyaret gerçekleştirildi. İskeçe ve Gümülcine seçilmiş müftüleri ile görüşmeler yapılarak buradaki Türklerle bir araya gelindi. Ziyaretin dördüncü gününde Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Üyeleri, Batı Makedonya Bölgesi'nin en önemli turizm destinasyonlarından olan ve bünyesinde Olimpos Dağı Milli Parkı'nın da yer aldığı Pieria ilini ziyaret ederek, Pieria Valisi Mavridou ile turizm alanında bu bölgede yapılan çalışmalar ve iki bölge arasında bu konuda yapılabilecek karşılıklı işbirliği konuları görüşüldü. Heyet aynı gün Philoxenia Fuarı'nda katılımcı stantları ziyaret ederek, burada çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Fuara ayrıca, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Amasya Valisi Celil Öz, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Çorum Vali Yardımcısı Sayın Ali Deniz Sürmen, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Müdürü Yelgin Mesci, birlik üyeleri ve bölgede turizm alanında faaliyet gösteren kuruluşların yetkilileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber