Kaymakam Geyim: 2013 yılında köy içi düzenlemelere ağırlık vereceğiz

Amasya'nın Merzifon ilçesi Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, 2011 yılında yapımına başlanan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) yatırımlarının yüzde yüz oranında tamamlandığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Geyim, "2013 yılında köy içi düzenlemelere ağırlık vererek, köylerimizi parke taşı ve asfalta doyuracağız." dedi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Geyim, Köydes kapsamında yapılan yatırımlara bakıldığında, 2012 yılının verimli bir yıl olarak geçtiğini söyledi. Kaymakam Geyim şöyle devam etti: "Bu yıl köylerimizde refahın artırılması ve yaşam standartlarının yükseğe çıkarılması amacıyla ciddi yatırımlar yaptık. Stabilize yol çalışmaları, asfalt çalışması ve içme suyuna yönelik hazırladığımız projeleri hayata geçirdik. Akören köyünün 50 yıldır hayalini kurduğu su göletini yaptık ve ardından kanal sorununu çözmeye yöneldik." diye konuştu.

Merzifon'da arazi toplulaştırma çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Geyim, şunları söyledi: "Merzifon'da 21 köyde arazi toplulaştırması başlamıştı. Proje Ankara ve Samsun yolları üzerindeki köyleri kapsıyordu. Şuan İstanbul Yolu'ndaki köylerimizde arazi toplulaştırma alanına alınacak. Proje, tarımsal verim kapasitemizi, sulama kapasitemizi sağlıklı bir şekilde artıracak, görünmeyen, ancak verimi ciddi derece artıracak, maliyetli bir iş. Modern tarım tekniği kullanılarak sulanan verimli tarlaların yol problemi olmayacak. Proje kapsamında, sulama kanalı ve göletler rehabilite edilecek. Türkiye'de hükümet politikaları gereği arazi toplulaştırma çalışmaları hızlandı. Arazi toplulaştırması olan yerlerde üretimin arttığı gözleniyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber