Yozgat eğitimine, hayırsever işadamından 14 derslikli okul desteği

Yozgat'ın Yerköy ilçesine hayırsever işadamı Gencay Koyunbaşoğlu tarafından yaptırılacak olan 14 derslikli okulun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temel atma törenine Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yerköy Kaymakam Vekili Mustafa Türkcan, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Hayırsever İşadamı Gencay Koyunbaşoğlu, Rahmetli babaannesinin adını taşıyan bu okulu yapmak istemesinin çocukluktan beri hayali olduğunu söyledi. Koyunbaşoğlu, "Atatürk'ün 'Gençler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır' düsturuna olan inancım tamdır. Gençlerimize ve dolayısıyla eğitime yapılan yatırımların er yada geç büyük bir katma değer olarak ülkemize geri döneceğine inanıyorum. İlçemize böyle bir okul yapma fırsatını bana tanıyan ve büyük destek veren Valimiz Sayın Abdulkadir Yazıcı olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederken bugün büyük bir gurur ve onur ile temelini atacağımız bu okulun ilçemize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Vali Abdulkadir Yazıcı'da en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek eğitimin önemine değindi. Vali Yazıcı, "İlçemizin konumu ve potansiyeli bakımından geleceğe yönelik iyi bir noktaya doğru gittiğini hissediyorum. Tabii insanlar hayallerle yaşayamaz ama hayali olmayanlarda doğruya, güzele varamaz. Öncelikle Yerköy İlçemizin altyapı ve şehirleşme konusunda son yıllarda yaptığı yatırımlarla çok daha modern ve güzel bir görünüme kavuşacağını umuyorum. Ama esas Yerköy için önemli olan; şu an sessizce beklemekte olan termal geleceğidir. Malum olduğu üzere Yozgat bir sıcak su havzası üzerindedir. Ağırlıklı olarak Boğazlıyan, Kayseri bölgesine hitap edecek. Sorgun, Sivas ve Çorum bölgesine hitap edecek, Sarıkaya ilçesinin kendine has bir özelliği var ve tarihi yapısı ile birlikte sağlık turizmine hitap edecek. Yerköy'ün imkanları ise Kızılcahamam türü bir yapılaşmayı ilçemize getirecek tarzda. Bunun fizibilite çalışmalarına yakın zamanda başlayacağız. Uzun vadede hükümetten de alacağımız destek ve katkıyla, Ankara'daki devlet büyüklerimizin himmetleri, bizlerin çalışmaları ve sizlerin de olaya vereceğini ehemmiyetle inşallah Yerköy'ü Kızılcahamam türü, belki daha ilerisi bir tarza getirteceğiz. Çünkü Yerköy'ün doğası, konumu ve sıcak su rezervi itibariyle bunun gerçekçi adımlarını atabileceğimize inanıyorum. Ben bu hissiyat içerisindeyim sizlerinde buna inanmasını istiyorum."diye konuştu.

Hayırsever İşadamı Gencay Koyunbaşoğlu'na da teşekkür eden Vali Yazıcı, doğup büyüdüğü toprakları unutmayarak eğitim adına hayırlı bir işe girişen Gencay Koyunbaşoğlu'nun bu davranışının diğer işadamlarına da örnek olması temennisinde bulundu. Tören sonunda 14 derslikli okulun temeli dualarla atılırken, Yerköy İlçesinde devam etmekte olan altyapı çalışmaları hakkında Yerköy Kaymakam Vekili Mustafa Türkcan ve Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu'ndan bilgiler alan Vali Abdulkadir Yazıcı Yerköy'den ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber