İ Okullarda kılık kıyafet yönetmeliği

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, ?Ekonomik durumu iyi olmayan, yoksul emekçi ailelerin çocuklarının diğer çocukların giysileri karşısında birtakım çocukça tepkiler göstermeleri engellenemez? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliği eleştiren Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, ?Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esasları düzenleyen yönetmeliğe göre, belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafetin serbest olacağı belirtilmektedir. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer daha önce bu konuda yaptığı açıklamalarda öğrencilere saygı duyulmasından ve yeni bir eğitim iklimi oluşturulmasından bahsettiği hatırlanacaktır. Eğitimde 4+4+4 dayatmasıyla okulları büyük bir kaosun içine iten, okul öncesi çağdaki çocukları zorla ilkokula göndererek hem öğrencileri hem de öğretmenleri zor durumda bırakanların nasıl bir "eğitim iklimi" oluşturdukları okullarda yaşanan kaos göstermektedir? iddiasında bulundu.

Eğitim Sen'in ilke olarak kıyafet serbestliğine karşı çıkmadığını ancak 10 yıllık AKP iktidarında eğitimde dinselleştirme uygulamaları yapıldığını iddia eden Baytemur, ?Bu durum çocuklar arasında kamplaşma meydana getirecek, bazı bölgelerde kız çocuklarına yönelik fiilen baskı oluşturacaktır. Okullarda dinsel kıyafetlerin giyilmesini kıyafet serbestliği kapsamında değerlendirmek mümkün değildir? iddialarını öne sürdü.

Çocukların anne ve babalarının ekonomik durumu ve sınıfsal aidiyetleri görünüş olarak öncelikle giydikleri kıyafetlere yansıdığını bildiren Baytemur, ?Dolayısıyla ekonomik durumu iyi olmayan, yoksul emekçi ailelerin çocukları, diğer çocukların giysileri karşısında birtakım çocukça tepkiler göstermeleri engellenemez. Kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, eğitim sisteminde yaşanan yoğun dinselleştirme uygulamalarının geldiği noktayı görmemiz açısından önemlidir. Hangi ad altında olursa olsun, okullarda dini yaşam tarzını yaygınlaştıran, gelişme çağındaki çocukların psikolojisini olumsuz etkileyecek dinsel simgeler kesinlikle kullanılmamalıdır? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber