TOKİ'ye 30 bin liralık ayıplı mal davası

Sakarya'da satın aldıkları dairelerin paralarını ödedikleri halde tapularını alamayan hak sahipleri, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ), ayıplı mal sattığı gerekçesiyle 30 bin liralık tazminat davası açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ, 2005 yılında Adapazarı ilçesi Korucuk Mahallesi'nde 2 etap halinde toplu konut inşa etti. TOKİ'den ev satın alan pek çok kişi, borçlarını ödeyip tapularına kavuştu. Ancak 2 bloğun bulunduğu 1699 Ada'da yaşayan hak sahiplerinden borçlarını ödeyenler, tapularını alamadı. Konutların bulunduğu araziyi belediyeden alan TOKİ, araziyle ilgili açılan bir kadastro davası nedeniyle tapuları teslim edemiyor.

Satın aldıkları dairelerin paralarını ödedikleri halde tapularını alamadıkları için mağdur olan daire sahiplerinden 6'sı, ayıplı mal sattığı gerekçesiyle TOKİ hakkında Sakarya Tüketici Mahkemesi'ne 5'er bin liralık manevi tazminat davası açtı.

TOKİ'den, 7 yıl önce satın aldığı dairenin parasını ödemesine rağmen tapusunu alamadığını söyleyen Zeyneldin Evrensel, "Yaklaşık 65 bin lira ödedim. Borcum 3 ay önce bitti. Borcunu 2 yıl önce de bitirenler var. Hiç kimse tapularını alamadı. TOKİ, herhangi bir açıklama dahi yapmıyor. Temmuz ayında noter yoluyla da ihtarname gönderildi. Ancak ona bile cevap verilmedi. Sözleşmede, 'borç bittikten sonra tapu teslim edilir' deniyor. Biz de hakkımızı aramak için dava açtık. Toplam 32 daire var. Diğer daire sakinleri de borçlarını ödedikten sonra dava açacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber