Vali Yılmaz: ORAN, bir ilki gerçekleştirdi

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, hem MÜSİAD ile hem de TOBB-DEİK ile işbirliği protokolü imzalayan ilk kalkınma ajansı olduklarını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORAN yönetim kurulu toplantısı Valilikte gerçekleşti. Yönetim Kurulu Toplantısı öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenleyen ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Ajansın Bölgenin dış ticaret hacmini arttırmak ve yabancı yatırımcı çekmek için 26 kalkınma ajansı içerisinde hem MÜSİAD ile hem de TOBB-DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) ile iş birliği protokolü imzalayan ilk kalkınma ajansı olduğuna vurgu yaparak, "Bu kapsamda MÜSİAD ile ORAN iş birliğinde Bölgesel İş Birliği Platformu 13 Ekimde Kayseri'de düzenlenmiş, Fas ve Mısır'dan gelen 47 yabancı işadamı ile bölge iş adamları arasında 300'ün üzerinde iş görüşmesi gerçekleşmiştir." dedi.

Yılmaz, Ajansın 2014-2023 dönemi TR72 (Kayseri, Sivas, Yozgat) bölge planının hazırlık çalışmalarının başladığı, bölgedeki tüm ilçelere yönelik proje ve yatırım fikirleri ile ilçelerin sorunları, çözüm önerileri, potansiyeller ve potansiyellere yönelik faaliyetlerin tespit edildiğini söyledi.

420 BİN LİRA DESTEK

Ajans personelince gerçekleştirilen İlçe Stratejik Analiz toplantılarında şu ana kadar Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden 550'nin üzerinde katılımcı görüşlerinin dile getirilme imkânının sağlandığını aktaran Vali Yılmaz, Nisan ayı itibariyle başlayan Doğrudan Faaliyet Destek Programına başvuru sürecinin 16 Kasım itibariyle sona erdiğini hatırlatarak şöyle devam etti: "Bugüne kadar başvuruda bulunan 38 faaliyet teklifinden 9'u başarılı bulunmuştur. Destek almaya hak kazanan faaliyet tekliflerine Ajans tarafınca 420 bin lira destek aktarılmasına ilişkin destek sözleşmeleri imzalanmıştır. Bunun yanında Mayıs ayı itibariyle başlayan Teknik Destek Programına başvuru süreci 31 Aralıkta sona erecektir. Bu kapsamda başvuruda bulunan 30 proje teklifinden 18'i başarılı bulunmuştur. Başarılı olan 18 teknik destek faaliyeti uygulaması sonucunda toplam

850 kişiye eğitim desteği sağlanmış olacaktır."

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Yılmaz, Aralık ayı içerisinde kar amacı gütmeyen işletmeler ile kar amacı güden (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere yönelik iki ayrı mali destek programları teklif çağrısına çıkılacağını ifade ederek programlar ile ilgili bilgilerin ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber