Kumluca'da televizyon tamirciliği tarihe karışıyor

Radyo ve televizyon tamiri yapan Cemal Ustaoğlu, elektronik eşyaların kıymetinin bilinmediğini, çalışan televizyonların bile çöpe atıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ustaoğlu, yedek parçasının bulunmadığı televizyonların tamirini yapamadıkları için para da kazanamadıklarını ifade etti.

Bartın'ın Ulus ilçesi Kumluca beldesinde, radyo-televizyon tamiri yapan 56 yaşındaki Cemal Ustaoğlu, çok düşük fiyata televizyonların olduğunu ve şuanki maaşıyla insanların birden fazla televizyon alabildiklerini söyledi. Ustaoğlu, tamire gelen ucuz ve kalitesiz televizyonların ise yedek parçasının bulunmadığından dertli. Beldede kalan tek tamirci olduğunu ifade eden Ustaoğlu, "Ben de burayı kapatsam Kumluca'da lehim yapacak kimse kalmayacak." dedi.

Cemal Ustaoğlu, mesleğe 1971'de başladığını, o zamanlar elektriğin bile olmadığını söyledi. Kumluca beldesine akşamları 23.00'e kadar jeneratör motorla elektrik verildiğini ifade eden Ustaoğlu, en büyük kazancının ise çocuklarını okutması olduğunu dile getirdi. Siyah beyaz televizyonu bile kendisinin yıllar sonra alabildiğini ifade eden Ustaoğlu, eskiden televizyon almanın çok lüks sayıldığını, televizyon alan vatandaşların yıllarca taksit ödediklerini anlattı. Günümüzde ise elektronik eşyaların kıymetinin bilinmediğini söyleyen Ustaoğlu, insanların çalışan televizyonları bile çöpe attıklarını ifade etti.

Ustaoğlu, çok ucuz fiyata televizyonların olduğunu ve şuan ki maaşıyla insanların birden fazla televizyon alabildiklerini, tamire gelen ucuz ve kalitesiz televizyonların ise yedek parçasının bulunmadığından dertli. Yedek parçasının bulunmadığı televizyonların tamirini yapamadıkları için para da kazanamadıklarını ifade eden Ustaoğlu, tamir için gelen tüplü televizyon sahiplerinin ise daha masanın üzerine koymadan "bunun parası çoğa çıkmasın" dediklerini söyledi. Ustaoğlu, beldede tek tamircinin kendisinin kaldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber