Keçiörenli öğrenciler Duatepe'yi gezdi

Ankara Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) öğrencileri, Polatlı Duatepe Şehitlik Anıtı'nı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiörenli öğrencilere eğitim konusunda sunduğu katkının yanı sıra onların sosyalleşmelerine imkan tanıyan Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM), düzenlediği programlarla öğrencilerin farklı yerleri tanımalarını sağlıyor. Bu kapsamda KEDEM'e bağlı on şubeden 510 kişi Polatlı Duatepe Şehitlik Anıtı'nı ziyaret etti. Öğretmenleri ile birlikte şehitliği gezen KEDEM öğrencileri, milli mücadele döneminde yaşananlar hakkında bilgi aldı.

Soğuk havaya rağmen geziye büyük ilgi gösteren katılımcılar, dönemin şartlarında nasıl bir mücadele verildiğini yerinde görme imkanı buldu. Gezide İstiklal Marşı okunarak saygı duruşunda bulunulurken günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Bağımsızlık için canlarını feda eden tüm şehitleri rahmetle anan öğrenciler, daha sonra Duatepe Şehitlik Anıtı'nda yer alan heykelleri inceledi.

Keçiören Belediyesi olarak düzenledikleri gezi programlarıyla öğrencilerin ve vatandaşların farklı yerleri tanımalarını sağladıklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, KEDEM öğrencileri için düzenlenen Duatepe Şehitlik Anıtı gezisinin de ulusal bilincin gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi. Başta Çanakkale olmak üzere belirli dönemlerde tarihte önemli yerlere sahip alanlara geziler düzenlediklerine dikkat çeken Başkan Ak, gezilerde katılımcılara o dönemde yaşananların anlatılarak bilgi verildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber