Köyündeki türbeyi restore ettirmek isteyen iş adamı, bürokrasiyi aşamıyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı İlbistanlı köyünde bulunan Hasan Dede Türbesi'ni restore ettirmek isteyen iş adamı, yetkililerden yardım bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 metre çapında yuvarlak planlı ve üzeri kubbe ile örtülü taştan yapılmış olan türbenin bakımsızlıktan dolayı harabeye döndüğünü ifade eden iş adamı Kasım Yasdıoğlu, türbeyi restore ettirmek için 4 yıldır uğraştığını söyledi.

Türbenin tarihi değerinin büyük olduğunu dile getiren Yasdıoğlu ?1440 tarihinde ölen Hasan Dede, Hoca Ahmet Yesevi'nin Anadolu'ya gönderdiği müritlerinden. Bir çok kişinin türbede etmiş olduğu duaların kabul olduğu biliniyor.?dedi.

Bütün çabalarına rağmen türbeyi restore ettiremediğini aktaran Yasdıoğlu, ?Ben bu köylüyüm. Türbenin etrafı ve kendisi atıl durumda. Bu duruma çok üzüldüğüm için restore ettirmek istedim. Gerekli tüm girişimleri yapmama rağmen aradan geçen 4 yılda olumlu cevap alamadım. Yetkililerden yardım bekliyorum. Bu güzel türbenin değerini bilmemiz lazım. Bu eserin Çukurova bölgesinde tek olduğu kanısındayım.? dedi.

Hasan Dede Türbesi'nin etrafında Osmanlı dönemine ait onlarca mezarlık bulunduğunu dile getiren köylüler ise yetkililerden türbeye sahip çıkmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber