Hastalar, yöneticiye elektronik ortamda ulaşacak

İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Opr.Dr.Serdar Bayrak, hastalar ile hasta yakınlarına şahsi e-posta adresini duyuracağını belirterek, "Gelen öneri, talep ve şikayetler direkt bana ulaşacak."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeynep Hoşgörür

İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Serdar Bayrak, hastalar ile hasta yakınlarına şahsi e-posta adresini duyuracağını belirterek, "Gelen öneri, talep ve şikayetler direkt bana ulaşacak. Artık kapalı kapılar ardındaki yönetici modeli son buldu" dedi.

Opr. Dr. Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu yapılanması kapsamında İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi olarak görevine başladığından bu yana hastane yönetimine ilişkin alışkanlıkları değiştirme çabasında bulunduğunu anlattı.

Yönetici olarak, çalışanların mutluluğuna yönelik değişimleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Opr. Dr. Bayrak, "Önceliğimiz, çalışan memnuniyetini sağlamak. Çalışanı mutsuz olan bir kurumun başarılı olamayacağını düşünüyoruz. Aile gibi birleşip, insanlara hizmeti aile olarak sunma çabasında olacağız" dedi.

Hastane çalışanlarının yanı sıra, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Opr. Dr. Bayrak, şöyle konuştu:

"Hastanenin varoluş amacı hastalara şifa sunmak. Hizmeti verirken hastayı her anlamda memnun edebilmek de gerekiyor. Tepeden bakan, uzakta bir yönetici modeli kabul edilemez. "[email protected]" olan şahsi e-posta adresimi panolar ile tüm hastalara duyuracağız. Gelen öneri, talep ve şikayetler direkt bana ulaşacak. Şifresi benden başka kimsede olmayan bu adrese sadece ben bakacağım. Özel üretilen panolar bu hafta tüm hastane koridorlarındaki yerini alacak. Artık kapalı kapıların ardından bakan yönetici modeli son buldu. Hastaneye ilişkin düşünceleri ve görüşleri olan herkesin e-postalarını bekliyorum. e-postalara tek tek bakacak ve her biriyle birebir ilgileneceğim. Hastalar, elektronik ortamda bana direkt ulaşabilecek."

-"hastane çalışanları da rahatlıkla ulaşabilecek"-

Opr. Dr. Bayrak, hastalarla kurulacak diyalogda sağlık çalışanlarının motivasyonun önemli rolü bulunduğunu, hastalara sunulan "ulaşılabilirliğin" personel için de geçerli olduğunu söyledi.

Yönetici kavramının değişmesinden yana olduğunu vurgulayan Opr. Dr. Bayrak, şunları kaydetti:

"Hastalarına ve çalışanlarına hizmet için geçici görev alan bir insan olarak çalışmak istiyorum. Hastane çalışanları ile el ele görev yapmayı arzu ediyorum. Sağlık Bakanlığı, kapıların ardından bakan yönetici modelini, hizmetin içinde olan hizmet anlayışına dönüştürmek istiyor. Hastane çalışanları da bana kolaylıkla ulaşabilecek, şahsi telefonlarım tamamına iletildi. Sadece benim giriş yapabileceğim, çalışanların ulaşabileceği bir e-posta sistemi oluşturduk. Mesai arkadaşlarım, taleplerini, dileklerini, rahatsız olduğu konuları söz konusu adrese gönderebilecek. Örneğin, eski durumdaki hizmet binalarımızın yenileme çalışmaları, 2013'te başlayacak. Çalışmaları yaparken, hastaların ve çalışanların sosyal taleplerinden yararlanacağız."

Yayıncı: Şükran Yücel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber