Başbakan Müsteşarı Efkan Ala, bu haber için düzeltme gönderdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 21:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HABER DÜZELTME BEYANI

30.11.2012 tarihinde internet haber sitenizde yer alan bir haberde Müvekkilimiz olan Başbakanlık Müsteşarı Sayın Efkan ALA ve oğlunun adlarının haksız ve mesnetsiz bir biçimde yer verildiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Sözkonusu haber içeriğinde belirtilen olayın, görevi gereği ailesi ile birlikte Ankara'da yaşayan Müvekkilimiz ve habere konu olayın cereyan ettiği tarihler itibari ile de Erzurum ilinde bulunmayan oğlu ile yakından ya da uzaktan hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Müvekkilimiz ve aile fertleri tarafından tanınmayan (bahse konu haberde ismi geçen) şahıslar arasında geçen böylesi bir olayda haksız ve hukuka aykırı bir biçimde Müvekkilimizin ve oğlunun isimlerinin zikredilmiş olması nedeniyle olayın aydınlatılması, haksız yere ismi kullanan var ise tespit edilmesi ve cezalandırılması amacıyla tarafımızca 03.12.2012 tarihinde Ankara C.Başsavcılığı aracılığı ile Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Efkan ALA

Vekili

Av. Muhsin ÖZYAR


YALANLANAN HABER

Erzurum'da alacak-verecek meselesi yüzünden tartıştığı şahsın kendisine ?Ben Başbakan Müsteşarı Efkan Ala'nın oğluyum, seni döver, öldürürüz? şeklinde tehditte bulunduğunu iddia eden esnaf, Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.

İddiaya göre, Veyisefendi Mahallesi'nde esnaflık yapan Haci Y. (45) ile aralarında alacak-verecek meselesi bulunan Mehmet B. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Mehmet B.'nin yanında bulunan şahıs, ?Ben Efkan Ala'nın oğluyum. İstediğimizi sana yaparız. Bir şey de alamazsın, seni döver, öldürürüz, haksız yere cezaevine attırırız? diyerek Haci Y.'yi tehdit etti. 5 Kasım 2012 günü Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulunan Haci Y. ifadesinde, ?Ben 2009 yılında esnaf arkadaşımdan altın aldım. Karşılığında borcum olan 3 bin 380 kilo kömür verdim. Geriye bir miktar borcum kaldı. Bir hafta sonra avukat bey beni aradı. 2 bin TL'yi avukat beyin bürosunda ödedim. Benim hakkımda Erzurum 1. İcra Müdürlüğü'nden icra takibi başlattılar. Bu icraya verilen miktarı ödedim. Bu konuyu görüşmek için işyeri sahibinin yanına gittiğimde yanında 19 yaşındaki bir genç bulunuyordu, fakat ismini bilmiyorum. Bana hitaben, ?Ben Efkan Ala'nın oğluyum. İstediğimizi sana yaparız. Bir şey de alamazsın, seni döver, öldürür, haksız yere cezaevine atarız' diye tehditte bulundu. Bu sırasında tanığım yok, şahıslar 7-8 kişiydi. Beni ve Başbakan Müsteşarımız Efkan Ala'nın ismini bu şekilde kullanarak tehdit eden kişilerden şikayetçiyim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber