Vefat eden hastayı yoğun bakıma kadar girerek aldılar

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde bir hastanın hayatını kaybetmesi üzerine hasta yakınları ortalığı birbirine kattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastaneden yapılan açıklamada, bazı çalışanların darp edildiği ve hasta yakınlarının yoğun bakım ünitesine kadar girerek vefat eden hastayı aldıkları belirtildi.

İstanbul Üniversitesi'nden yapılan bir yazılı açıklama ile Kardiyoloji Enstitüsü'nde hayatını kaybeden hastanın yakınlarının çıkardığı iddia edilen olaylar hakkında bilgi verildi. Açıklamada 28 Kasım 2012 günü saat 16.00 civarında Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'ne yatırılan bir hastanın yakınlarının, hastanın vefatı üzerine sağa sola bilinçsizce saldırdıkları ve hastanenin bilgi işlem, danışma, numaratör, acil kapısı, koroner yoğun bakım kapıları ve camları ile hemşire odasının camlarını kırarak zarar verdikleri belirtildi. Bazı sağlık personelinin de darp edildiği belirtilerek olay yerine güvenlik güçlerinin çağrıldığı ancak ilk etapta kolluk güçlerinin yetersiz kaldığı kaydedildi.

Takviye güvenlik birimlerinin olay yerine gelişine kadar geçen süre içinde hastanenin çeşitli yerlerine zarar verildiği belirtilerek, ?Cerrahpaşa yerleşkemizden takviye güvenlik istenmiştir. Takviye güçleri gelene kadar, hasta yakınları hastanemizin çeşitli yerlerine zarar vermişlerdir. Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nin içine kadar giren hasta yakınları, vefat eden hastayı da alarak ambulansla İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi'ne gitmişlerdir. Bu esnada 5. serviste yatan hastanın kardeşi de hastanemizden servis sorumlularına bilgi vermeden ayrılmıştır? denildi.

Konunun adli boyuta taşındığının belirtildiği açıklamada, ?Sağlık hizmetlerinin kalitesini ve verimliliğini arttırma çabalarına karşın son yıllarda hekimlerin itibarıyla oynanmış, hekimler ve sağlık çalışanları geçmiş yıllardaki sağlık sorunlarının tek sorumlusu gibi gösterilmiş ve hedef tahtası yapılmış, toplumda oluşturulan yanlış algılama sonucu kendilerine yönelen şiddetle karşı karşıya bırakılmıştır.? ifadeleri kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber