2005-25 Sayılı Genelgeye İlişkin Danıştay Kararı

Bilindiği üzere 25 Eylül 2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2005/25 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile yüksek öğretim kurumlarında görev yapan yardımcı doçent, öğretim görevlisi, okutman, uzman, araştırma görevlisi, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacıları kadrolarına açıktan veya naklen yapılacak atamalarda Başbakanlık izni getirilmiştir. Ancak genelgenin bu bölümüne ilişkin olarak, Danıştay Sekizinci Dairesince, 15 gün içinde, davalı idareden savunma alınıncaya kadar yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir. Kararı görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ekim 2005 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DANIŞTAY
SEKİZİNCİ DAİRE

Esas No : 2005/4593

Davacı ve Yürütmenin Durdurulmasını İsteyen : Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
Bilkent/ANKARA
Vekili : Av.Nermin BİLECEN - (Aynı yerde)
Davalı : Başbakanlık
Davanın Özeti : Başbakanlığın 25 Eylül 2005 gün ve 25947 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve "Personel Atama İşlemleri" konulu 2005/25 sayılı Genelgesinin, yardımcı doçent öğretim yardımcıları olan öğretim görevlisi, okutman, uzman, araştırma görevlisi, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacıları kadrolarına açıktan veya naklen yapılacak atamalarda uygulanacak usul ve esasları düzenleyen kısmının, mevzuata aykırı olduğu belirtilerek iptali ve yürütmenin durdurulması istemidir.

Danıştay Tetkik Hakimi Nihat TOKTAŞ'ın Düşüncesi : Yürütmenin durdurulması isteminin davalı idarenin savunmasının alınmasına kadar kabulü gerektiği düşünülmektedir.

Danıştay Savcısı Ülkü ERBÜK'ün Düşüncesi : 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27 nci maddesi uyarınca yürütmenin durdurulması isteminin karara bağlanabilmesi için, davalı idarenin savunmasının alınması gerekeceği düşünülmektedir.

TÜRK MİLLETİ ADINA

Hüküm veren Danıştay Sekizinci Dairesince işin gereği görüşüldü.

Uyuşmazlığın niteliğine ve davanın durumuna göre yürütmenin durdurulmasına ilişkin isteğin davalı idarenin savunması alınıncaya kadar kabulüne 07.10.2005 gününde oybirliği ile karar verildi.

Başkan Üye Üye Üye Üye
Güngör Ayla Dr.Tacettin Yeniay Sıdık
DEMİRKAN ALKIVILCIM ŞİMŞEK KAYA YILDIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber