Teziç'in Yaptığı Anayasa Suçudur

Tutuklanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın suçlu olup olmadığına yargı karar verecektir. Ancak, tutuklama olayı üzerine, yargı süreci devam ederken, YÖK ve Rektörler Komitesinin "Aşkın'a sahip çıkmak, Cumhuriyete/ laikliğiğe sahip çıkmaktır" şeklinde özetlenebilecek söylemleri ve yaklaşımı başta bir Anayasa Hukuku profesörü olan Sayın Prof. Dr. Erdoğan Teziç olmak üzere hiç bir rektörümüze yakışmamaktadır ve yapılanlar yeni bir suçtur. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ekim 2005 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan Teziç'in açıklamasını çok yersiz buldum. Konunun iyice siyasallaştırıp yolsuzlukla ilgili bu konunun da Cumhuriyet ve Atatürk değerlerinin üzerine oturtulması YÖK'e ve üniversiteye yakışmıyor.

Bu hareket rektöre de saygısızlıktır. Bu açıklamayla yargının vereceği karar ne olursa olsun tartışılır hale gelecektir.

Aşkın'ın rahat bırakılması, yargıya baskı yapılmaması gerekir.

Yapılan açıklamalar anayasaya göre suçtur. Anayasa profesörü olan Teziç'in bunu çok iyi bilmesi gerekir.

Yargı süreci devam eden bir konuda açıklama yapmak suçtur. Bunu Teziç gibi üst kurul üyesi yaparsa katmerli suçtur.

Sayın Aşkın mahkum duruma düşerse bu rektörlerin toptan istifa etmesi gerekir. Bu kadar büyük riski göze almalarına şaşıyorum.

12 Eylül'den beri susan YÖK'ün yolsuzluk nedeniyle yargılanan bir rektöre sahip çıkması da ilginçtir.

Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu


YÖK şikayetleri dinlemedi

YÖK Başkanı Teziç'in açıklamalarını doğru bulmuyorum.

Yanlış yapana, hata yapana sahip çıkmakla Cumhuriyete sahip çıkılmaz. Bilim üreterek, toplumu geleceğe hazırlayarak Cumhuriyete sahip çıkılır.

YÖK kimi durumlarda mahkeme kararlarına karşı çıkmakta, kimi durumlarda da tam tersi davranışta bulunmaktadır. Rektör Yücel Aşkın suçlu mudur değil midir bilemem. Ama yanlış iş yapan kim olursa olsun yasalar karşısında hesap vermek zorundadır.

İş mahkemeye intikal etmiştir. Hakimleri tesir altına alacak açıklamalardan kaçınmak gerekiyor. Bu bakımdan YÖK Başkanı Sayın Teziç'in açıklamasını doğru bulmuyorum, kendisine böyle bir konuşmayı da yakıştıramıyorum.

Bazı üniversite rektörlerinin laiklik ve çağdaşlık adı altında öğretim üyelerine baskı yaptıklarını biliyoruz. Bazı rektörler hakkında yolsuzluk ve usulsüz yaptıklarına dair YÖK'e pek çok şikayetler yapıldı, bilgiler gitti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi hakkında da böyle bilgiler gittiğini biliyoruz. YÖK bunları dikkate almadı. YÖK zamanında kendisine gelen ihbarları değerlendirip araştırmalarını yapmış olsaydı, zaten bunlar yaşanmazdı.

Üniversite Öğretim Elemanları Derneği Başkanı
Prof. Şefik Dursun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber