Eşinin terk ettiği felçli vatandaşa 30 yıldır yengesi bakıyor

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaşayan ve belden aşağısı felç olan Hasan Bilgen'e, 30 yıldır yengesi bakıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçeye bağlı Yıldızlı Cumhuriyet köyünde bir evin inşaatında çalışken, evin üzerine çökmesi ile vücudunun yüzde 82'sini kullanamayan Hasan Bilgen'i felç olduktan bir yıl sonra eşi terk etti. Bilgen'e, 30 yıldır ağabeyinin eşi Urgıye Bilgen, bakıyor. Urgıye Bilgen, kayınbiraderinin bütün ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

Bilgen, ?Hanımı, felç olduktan bir yıl sonra bıraktı gitti. Yemeğini yediriyorum. Dışarı çıkarıp gezdiriyorum. Her türlü ihtiyacını ben karşılıyorum.? dedi.

Hasan Bilgen ise 30 yıldır kendisine bakan yengesine teşekkür ederek, ?Eşim terk ettikten sonra, bana ağabeyimin hanımı bana baktı. Bıkmadan, usanmadan 30 yıldır her türlü ihtiyacımı karşılıyor. Allah kendisinden razı olsun.? diye konuştu.

BEYAZAY DERNEĞİ AKÜLÜ ARABA HEDİYE ETTİ

Öte yandan, Türkiye Beyazay Derneği Polatlı Şubesi, Hasan Bilgen'e akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Beyazay Derneği Polatlı Şube Başkanı Ziya Suluyer, engellilerin hak temelleri üzerine çalıştıklarını belirterek, Hasan Bilgen'in derneklerine ulaştıklarında onun devletin sağladığı sosyal haklardan faydalanabilmesi için her türlü desteği verdiklerini söyledi. Suluyer, ?Hasan Bey bize başvurduğunda evde bakım ücretini almıyordu. Biz kendisine yönlendirdik. Bu konuda gerekli işlemleri tamamladı. Büyük bir fedakarlık örneği gösteren yengesi Urgıye Bilgen'e Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından evde bakım ücreti bağlanacak.? dedi.

Kendilerine ulaşan engellilerin sosyal haklarından faydalanmaları konusunda yardımcı olduklarını vurgulayan Beyazay Derneği Polatlı Şube Başkanı Ziya Suluyer, 3 yıldır engellilerin eli, ayağı, gözü olduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber