DOSABSİAD Başkanı Yedikardeş: Gençlerin çılgın fikrine Türkiye'nin ihtiyacı var

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Selim Yedikardeş, ?Gençlerin çılgın fikirlerine Türkiye'nin ihtiyacı var.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DOSABSİAD seminer salonunda, ?Kariyer Günleri' kapsamında, Uludağ Üniversitesi ve Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile seminerde buluşan Selim Yedikardeş, öğrencilerle turizmden inşaata, tekstilden DOSABSİAD başkanlığına kadar uzanan başarı hikayesini paylaştı. Kent Meydanı'nda bulunan ve Bursa'nın ilk otellerinden biri olan Kardeş Otel ile çalışma hayatına başladığını belirten Yedikardeş, ?Askerden sonra ise inşaat işine başladım. O dönem dokuma tezgâhlarımız da vardı. Çalışmayı sevmek ve başaracağınıza inanmak çok önemli.? diye konuştu.

Dönemin şartlarından dolayı birçok gencin üniversite okuyamadığını söyleyen Selim Yedikardeş, ?Terörün dumanının tütüyor olmasından, gençlerin çok sağlıklı olarak eğitim alması imkanı, şimdiki kadar kolay değildi. Şimdiki kızlar o zamanki erkeklerden daha şanslı. Çok daha özgür bir ülke haline geldik; ancak bu ülkenin nerelerden nerelere geldiğini hatırlamakta fayda var.? şeklinde konuştu.

Yedikardeş, 1994 yılında ekonomik kriz, 1999 depremi ve 2001 finans krizinin ülkeye çok ciddi zararlar verdiğini vurguladı. Yedikardeş, şunları söyledi: ?Bunlarda, ülkemizin kalkınmaması için terörle öğrencilerin okuyamaması, cahil toplum oluşturması açısından planlı dış mihrakların parmağı vardı. Bu krizlerle de sermaye sahiplerinin milli servetleri elinden alınmış oldu. Bu yaşanılan krizlerden dersler alarak ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Ne ile tahsilat yapacaksak onunla borçlanmalıyız. Eğer 2023 yılında 500 milyar ihracat hedefi bu ülkede gerçekten yakalanacaksa ki biz buna inanıyoruz, 2023 Türkiye'sinin yöneticileri idari personeli ve çalışanları sizler olacaksınız. Kendinize güvenin. 100 proje üretseniz sadece 2'si bile kabul görse, bununla başarılı olacağını unutmayın. Hayatınızda iddialı olmaktan prensipli yaşamaktan vazgeçmeyiniz. Sizin ?çılgın projelerinize' Türkiye'nin ihtiyacı var. Hayatta iddialı yaşamaktan vazgeçmeyin.?

Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan bir diğer isim olan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Şarmen ise yeni nesilde çalışma isteğinin fazla olmadığını düşündüğünü söyledi. Şarmen, ?Şu an yeni nesilde, en büyük üzüntüm, çalışma prensipleri çok yavaş. Yani yeni nesilde çalışma şevkinin çok fazla olmadığını düşünüyorum. Tavsiyem, çalışma konusunda istekli olmanızdır.? dedi. Panelin ardından öğrenciler, DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş'e çiçek takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber