Yönetime kızan site sakinleri sokağa indi

Aydın'da 600 ailenin yaşadığı toplu konut sakinleri, sorunlarının çözülmediği gerekçesiyle site yönetimi aleyhine eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın merkez Zeybek Mahallesi'nde bulunan 600 konutluk sitede yaşayanların bir bölümü, uzun süre yanmayan kaloriferleri ve çözüm bulunamayan sorunlarına tepki göstermek için eylem yaptı.

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan temsilci Deniz Tolu, kışın gelmesine rağmen 22 gündür yanmayan kaloriferlerinin dün yanmaya başladığını belirterek, ?Bu konutlarda 3 kış geçirdik. Geçen yıl Şubat ayında kaloriferlerimiz arızalandı. Aradan 10 ay geçmesine rağmen tamir ettirilmedi veya kazanları yapan firmaya hesap sorulmadı. 15 adet kalorifer kazanının 15'inin de aynı anda arızalanması ve hakkımızın aranmaması oldukça düşündürücü ve üzücü. 15 kalorifer kazanının arızalanması bahanesiyle 8 ay boyunca ödemekte olduğumuz yakıt parası 125 TL ve aylık ortak gider masrafı 48 TL haricinde yaklaşık 100 bin TL arıza ücreti adı altında ücret talep etmektedirler. Karakolluk olduktan sonra kaloriferler dün yanmaya başladı. Kalorifer yanmadığı dönemde ısınma için cebinden ayrıca para harcayarak mağdur olduk? dedi.

Kaloriferler dışındaki diğer sorunlarına da çözüm bulamadıklarını öne süren Tolu, ?Güvenlik ve çevre düzeni sorununun acilen çözülmesini istiyoruz. Toplanan aylık 25 bin TL'nin üzerindeki aidatların 14 bin TL civarındaki kısmı ortak alan için toplanmaktadır. Ortada ortak alanlarımızla alakalı bir düzenleme için atılan tek bir adım dahi yoktur. Bizler aidatlarımızı bir ay gecikmeli ödesek bizlerden yüzde beş oranında faiz işletilerek bu aidatlar alınmaktadır. Burada bulunan sağlık ocağına gittiğimizde doktorlarımızın yazdıkları ilaçları almak için ya da evlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla market alış-verişimiz için şehir merkezine gitmek zorundayız. Buradaki ihtiyaçlarımızın biran önce giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber