Rektör olayında 'Husumetli' bilirkişi iddiası

Haber Giriş : 21 Ekim 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Prof. Aşkın dosyasında bilirkişi olarak görevlendirilen Doç. Ünal'ın, suçladığı Aşkın'la husumeti olduğu, Aşkın aleyhine basına sıkça demeçler verdiği öğrenildi

Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasına neden olan savcılık soruşturmasına, üniversiteden atılan İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Sedef Er'in "rehberlik" ettiği ortaya çıkarken, bilirkişi olarak görevlendirilen Doç. Dr. Özkan Ünal'ın da Aşkın'la husumet yaşadığı belirlendi.

Rektörün tutuklandığı soruşturmanın ilk aşamalarında, Aşkın'ın tıbbi malzeme ihalesiyle ilgili bir işlemi geciktirdiği gerekçesiyle hakkında başlattığı soruşturma sonunda görev yeri değiştirilen Er'den yararlanıldığı ortaya çıktı. Er'in savcılıkça resmi bilirkişi olarak görevlendirilmediği, ancak soruşturma süresince "kılavuzluk" yaptığı öğrenildi. Savcılık, çeşitli konularda sık sık Er'in bilgisine başvurdu.

Bilirkişiye itiraz edilecek
Savcılığın hazırlattığı 2 bilirkişi raporundan birinde Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Mustafa İzmirli'nin, diğerinde ise Radyoloji Anabilim Dalı'nda görevli Ünal'ın imzası bulunuyor.

Raporunda Aşkın'ın görevini ihmal ettiğini, idari hiçbir tedbiri almadığını savunan Ünal'ın rektörle arasında husumet bulunduğu anlaşıldı. Ünal'ın daha önce Aşkın aleyhine basına sıkça demeçler verdiği öğrenildi. Bu nedenle bilirkişiliğini kabul etmeyen Aşkın ve avukatları, itiraz dilekçesinde Ünal'ın bu açıklamalarını da savcılığa sundu.
Savcılıkta, "Radyoterapi cihazları, malzeme eksik olduğundan çalıştırılamamış, 5 milyon dolarlık zarar oluşmuştur şeklinde bilirkişi raporu var" yönündeki soruyu yanıtlayan Aşkın, Ünal için şunları söyledi: "Bu konuda yetki başhekim ve hastane yetkililerindedir. Ünal'ın raporunu kabul etmiyorum. Hakkımda kamuoyunda adeta linç kampanyaları düzenlemiştir. Aletlerin çalışması da kendi sorumluluğundadır. Zarar konusunu Maliye Bakanlığı'na sormak lazım. Firma da zarar ettiğini ve uluslararası tahkime gideceğini söylüyor."

'Er görevini yapmadı'
"Malzemeler geldikten bir yıl sonra komisyon kurulmasının, gecikilmesinin nedeni nedir?" sorusuna da, "İMDB Başkanı Sedef Er'in görevini yapmamasıdır. Bu nedenle görevden alınmıştır" yanıtını veren Aşkın, Er'in neden görevden alındığına açıklık getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber