Zolan: Engellilerin imkanları hayal bile edilemeyecek noktaya ulaştı

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, engellilerin imkanlarının 10 yıl öncesine göre hayal bile edilemeyecek noktaya ulaştığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin düzenlediği etkinlikler, büyük beğeniyle izlendi.

Engelliler Günü etkinlikleri, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayarak Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam etti. Burada, engelli meclisi üyelerinin el ürünlerinin yer aldığı sergi açıldı. Etkinliğe, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar ile engelli derneklerinin temsilcileri, engelli aileleri ve engelliler katıldı. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan, burada yaptığı konuşmada, engelliler konusunun sadece engellilerin konusu değil herkesin olduğunu ifade etti.

Başkan Zolan da, Engelliler Günü'nün Türkiye Denizli'de kendilerine bakma açısından bir fırsat olduğunu belirtti Zolan, "10 yıl önce geriye dönüp baktığımızda engellilerimize fırsat, imkânlar ve ülkemizin sosyal devlet olma noktasında varılan mesafe, hayal bile edilemeyecek noktalara geldi. Artık Türkiye sosyal devlet olmak için üzerine düşen birçok görevi yapmıştır, daha yapılacak işleri için de çalışmaktadır. Avrupa Girişimcilik Teşvik Ödülleri 2012 için Türkiye'den aday gösterilen Denizli Belediyesi'nin başarıyla uyguladığı ?Engelliler Çalışıyor Projesi' ülkemize ödül getirdi. Projemiz, Avrupa Komisyonu'nun sponsorluğunda 2006'dan itibaren verilmekte olan ve girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum, kuruluşlarının desteği ve teşvikiyle geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya bu yıl 30 ülkeden 402 proje katıldı ve projemiz 1. oldu. Bu hepimizin başarısıdır." dedi.

Vali Demir de, asıl engelin kafada yüreklerde olduğunu vurgulayarak, "Eğer kafalarda ve yüreklerde engeller kaldırılmışsa fiziksel engeller bizim hayatımızı sürdürmemize ve yaşmamamıza engel olamaz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından engelli derneklerinin düzenledikleri gösterileri sunuldu. Dans, tiyatro, skeç ve türkülerin söylediği gösteriler büyük ilgi gördü.İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi'nin hazırladığı mehteran gösterisi ise etkinliklerde en çok beğeni kazanan gösteriler arasında yer aldı. Program Vali Demir, Milletvekili Dalbudak, Başkan Zolan, Rektör Bağcı engellilere yönelik düzenlene çeşitli yarışmalarda dereceğe girenlere ödüllerini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber