Cinayet zanlısına 14 yıl iki ay hapis cezası

Cinayet suçundan yargılanan sanık hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gölcük'te, aracı içinde kurşunlanarak ağır yaralanan Güven Bölük, olaydan 6 ay sonra kendisini kurşunlayan şahsın kardeşi Orhan Kibar'ı kahvehanede silahla öldürdü. Tutuklu yargılanan Bölük, 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Güven Bölük, geçen yıl aralık ayında, Gölcük Belediyesi önünde aracının içindeyken Ercan K ve arkadaşları tarafından çapraz ateşe tutuldu, saldırıda 6 kurşunla yaralandı.

Olaydan sonra tutuklanan Ercan Kibar ve arkadaşları kurşunlama olayıyla ilgili mahkum edildi.

OLAY

Aralarındaki husumet devam eden Güven Bölük, Ercan K'ın kardeşi Orhan Kibarı'ı Gölcük'te bir kahvede oyun oynarken 3 kurşunla öldürdü. Tutuklu yargılanan Güven Bölük'ün davasına, Kocaeli 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davaya Güven Bölük ve avukatı Cengiz Sarıbay da katıldı. Savunma yapan Avukat Sarıbay, müdafisinin cinayeti kasten işlemediğini belirterek, ?Olay günü Bölük, Orhan Kibar ile karşılaşmış, Kibar'ın elini beline götürmesi nedeniyle ateş etmiştir? dedi.

Savunmasına devam eden Sarıbay, şunları söyledi: ?Olay öncesi sanığın husumetlileri tarafından öldüresiye dövülmüş olması, maktul kardeşleri ve yeğenleri tarafından araç içinde kurşunlanması söz konusudur. Bu olaydan dolayı müdafim, sırtına saplanan kurşunla yaşamak zorundadır. Olay günü karşılaştıklarında ise müdafimin kaçma şansı olmadığından kendini savunmak için olayı gerçekleştirmiştir. Olayın meşru müdafaa kapsamında değerlendirilmesini talep ediyorum?

Söz alan Güven Bölük ise avukatının beyanlarına katıldığını belirterek, mahkeme heyetine vücudunu gösterdi. Kurşunlanma ve darp olaylarında ağır yaralanan Bölük, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Rahat hareket edemiyorum. Ellerim kollarım tutmuyor. Karşılaştığımızda kaçma imkanım yoktu. Ben öldürmesem onlar beni öldürecekti. Pişmanım, keşke olmasaydı.?

Mahkeme heyeti, Güven Bölük'e kasten öldürme ve ruhsatsız silah kullanmak suçundan toplam 14 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber