Uşak halılarına artan talep dokuyucu ihtiyacını ortaya çıkardı

Uşak Belediyesi'nin, Uşak halılarını yaşatmak için restore ettirdiği Dokur Evi'nde yapılan çalışmalar neticesinde halıcılık eski günlerine dönmeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerek dokunan halıların eskidekilerle aynı özellikte olması gerekse tanıtım atağı talebi arttırınca dokuyucu ihtiyacı ortaya çıktı.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak halılarına ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Şehirdeki halıcılığın eski günlerine dönecek olmasının sinyalini aldıklarını belirterek, taleplere yetişmede sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. Bu sebeple dokuma bilen nitelikli personele ihtiyaç duyduklarının altını çizen Başkan Erdoğan, ?Halılarımıza talep nedeniyle Dokur Evi'nde yoğun bir mesai harcanıyor. Buradaki yorgunluğumuz, şüphesiz tatlı bir yorgunluktur. Halıların yeniden can bulması bizlere büyük haz veriyor. Bu nedenle halı dokuma bilen vatandaşlarımızın çağrımıza kulak vermesini bekliyoruz.? dedi. Dokuyacak kişilerin hem Uşak halılarının yaşaması ve yayılmasını hem de evlerine maddi katkı sağlayacağını söyleyen Erdoğan, tanıtım atağına da devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, ?Tanıtım çalışmalarıyla halıcılığımızı daha iyi noktalara getireceğiz.? diye konuştu. Erdoğan, halı dokuyanların Aybey Mahallesi 1. Köme Sokak No: 30 adresinde bulunan Dokur Evi'ne müracaat edebileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber