GSİM İstanbul yada TSF ve Türkiye'nin öğretmenleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ekim 2005 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün nihayet geçici de olsa bir belge alabildim. Yani Satranç eğitici kursunu bitirdim sınavı geçtim ve sonuç bir geçici belge. Bu süreçte bu kursları ve süreci organize eden arkadaşlara/çalışanlara teşekkür ederim.Fakat küçük bir eleştiriyi de eklemek isterim. Mayısın 20 sinde başvuru yaparak başladığım bu dağınıklık sürecinde sonuca 14 ekimde ulaşabildim. Yaklaşık 6 ay resmen kazıyarak aldım belgeyi.

Kursa başvuru sürecimde ilçe milli eğitim müdürlüğünün bu olaydan hiç haberinin olmaması ile başlayan şaşkınlık sürecim, kurs yerimin Haydarpaşa Anadolu lisesi olarak açıklanınca hat safhaya ulaştı, çünkü ben bağcılardaydım.Nasıl giderim derken bir dizi fırça yedikten sonra kurs yerimi şişliye aldırdım.

Kursa başlayınca 70 milyon TL yi elden verdim.(not: bu 70 ytl nin karşılığında henüz bir makbuz almadım.) Kurs bitti, 30 milyon TL yi nereye yatıracağımı öğrenmem tam 3 günümü aldı. Bu süreçte Ankara satranç federasyon merkezinden İstanbul GSİM'e kadar herkese email attım.Parayı nereye yatıracaktım. Telefonda Ahmet Cahan'la görüştüm. Bana bilmiyor musun? dedi. Bende bilseydim neden telefonla size sorayım dedim.Google'a bak dedi bana.Yada TSF'nin web sitesine bak dedi. İki gün internet te aradım hesap numarasını ama bulamadım. Belki ben beceriksizim. Yada Ahmet Cahan tlf da hesap numarasını veremeyecek kadar alışmış memurluğa. Neyse ki ayın 12 de google da kendisi vermiş hesap numarasını da bende gidip garanti bankasına yatırdım 30 ytl yi hem de 5 ytl havale ücreti ödeyerek.

Süreçte tırmalamaya devam ederken birde mezuniyet belgesinin noterden onaylatılması sorununu yaşadım. Bağcılar noterinde saatlerce sıra bekledikten sonra onaylattığım mezuniyet belgemi kurs başlayınca teslim ettim Ediz beye. Sorun çıkmadı. Sonra kurs bitince kazananlar bu bu bu belgeleri tamamlayıp getirsinler diye bir ilan görünce internette, yine başladı mezuniyet belgesinin notere onaylatma faslı. Her onay 12 milyoncuk. İkinci onayımı da saatlerce ter dökerek aldıktan sonra bugün yani 14 ekim de yine Ahmet Cahan'a götürdüm evraklarımı ve noter onaylı mezuniyet belgemi.

Evraklarımı teslim ettim. ve, mezuniyet belgesine gerek olmadığın kendisinden öğrendim. Ama nasıl olurdu. İnternette ki ilanınızda bal gibi de noter onaylı mezuniyet belgesi yazıyordu. Bilmiyorum kem küm. memur ağzı tavrı ve olay geçiştirildi. On iki on iki daha 24 ytl verdim noter onayı için. Sağlık raporu içinde 12 ytl verince bizim satranç sertifikalarının maliyeti ........141 ytl ye çıktı. Yol masrafları ve yemek masrafları haariiç.

Türkiye Cumhuriyetinin resmi bir öğretmeni olarak, bu altı aylık süreçte telefonda Ahmet Cahan dan yediğim fırçaların yanında internette de yazılı olarak yediğim paparalara ilaveten birde üzerine en aşağı 141 ytl ödeyerek aldığım GEÇİCİ BELGE bana hayırlı uğurlu olsun.

Umarım GSİM İstanbul yada bu işin yükümlülüğü TSF de ise TSF, kendine biraz daha çeki düzen verir ve ileri ki yıllarda daha iyi hizmet vermeye başlar. Ben ise aldığım belge ile okulda ki seçmeli satranç derslerine girebilirim, hatta okulda bir satranç takımı oluşturup turnuvalara katılabiliriz umudu ile pazartesi günü okula gideceğim.

Erkan
Sınıf Öğretmeni

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber